prvotno najavljen / Bandić se nije pojavio na obljetnici osnivanja Tigrova i za to je imao dva razloga?

Nakon veterana zagrebačkih branitelja Vukovara, na Bandićev susret s kontroverznim srpskim političarem Palmom reagirali su i pripadnici Tigrova

5.11.2018.
19:40
VOYO logo

Iako je bio i pozvan i najavljen, gradonačelnik Zagreba Milan Bandić nije se pojavio na proslavi 28. obljetnice osnivanja prve gardijske brigade - Tigrova. No čini se nije im  ni nedostajao. 

"Doista je neprihvatljivo za veterane da u Hrvatsku dolaze i da se primaju ratni zločinci, oni koji su oni koji su vršili agresiju na RH. Naravno da nas to smeta i da to ne podržavam ja osobno, kao ni veterani Tigrova", kazao je Ilija Vučemilović, predsjednik Udruge veterana Tigrova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Uspoređuje dr. Antu Starčevića s Antom Pavelićem'

Veterani su ljuti, jer je Bandić prošli tjedan u Zagrebu  ugostio kontroverznog srpskog političara, Dragana Markovića zvanog Palma, poznatog uz ustalo i po tome što je kao bliski prijatelj  ratnog zločinca Željka Ražnatovića Arkana, s njim '93. osnivao Stranku srpskog jedinstva. 

"Mene ne ljuti to što je taj gospodin došo i što ga je zvao Bandić, mene više ljute njegove u skupštini Srbije što on ima pravo to govoriti, gdje on uspoređuje Dr. Antu Starčevića s Antom Pavelićem, gdje generala Gotovinu i Markača proziva da su izvršili genocid nad srpskim rodom", kazao je Zoran Maras, predsjednik Udruge specijalne policije iz Domovinskog rata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sve je to bivši gradonačelnik Jagodine, sadašnji predsjednik skupštine tog grada govorio tijekom i nakon Domovinskog rata, a u Zagrebu je, pomirljivo i možda nesvjesno rekao nešto što je još više raspalilo branitelje. "Želimo da napravimo odnose kakvi su bili za vreme stare Jugoslavije", kazao je Palma. "Da je ta država valjala, onda bi i opstala", uzvraća Maras.  

Medved: 'Ja sam zagovornik suradnje'

Isprva suzdržan, Palmin posjet Zagrebu komentirao je i ministar branitelja, tvrdeći ipak kako nije siguran radi li se o istoj osobi koja je donedavno Oluju nazivala najvećim genocidom nakon 2. svjetskog rata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ja sam zagovornik suradnje, posebno na temu pronalaska nestalih osoba, ali moramo pri tome vodit računa s kim se sastajemo i ko su te osobe", kazao je Tomo Medved, ministar branitelja.

Je li Bandić to znao, ili ipak nije - kako to tvrdi njegov bivši pročelnik za branitelje - morat će odgovarati kad se negdje pojavi  - vjerojatno, bar zasad, daleko od braniteljskih Udruga.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A gdje je prvi čovjek Zagreba?

Bnadić je jučer bio u Moskvi gdje ga je ruski predsjednik Vladimir Putin odlikovao ordenom prijateljstva. Prema riječam njegove glasnogovornice dva su razloga zašto se Bandić nije danas pojavio na Bundeku. Prvi razlog je kašnjenje aviona, a drugi da je Bandića boljela noga zbog čega je otišao liječniku. 

Orden prijateljstva također je jedan od razloga zašto su branitelji ljuti jer je Putin tim ordenom prije Bandića odlikovao i Milorada Dodika, Ivicu Dačića, Tomislava Nikolića, što je u RTL-u Danas otkrio Zlatko Hasanbegović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nagađa se da Bandić koji je toliko ojačao u Saboru od premijera zatražio mjesta u izvršnoj vlasti, no uvjet mu je navodno bio da se riješi Hasanbegovića u Gradskoj skupštini. Premijer Plenković odbacio je za RTL tvrdnje o rekonstrukciji Vlade te navode da Bandić ulazi u Vladi ukoliko se odrekne Hasanbegovića u zahrebačkoj Gradskoj skupštini.

TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo