Bandić Romima isključio struju!

'Kako će nam djeca ići u školu, ni sada nemaju prijatelja, a čista su i okupana. Kažu da će nas seliti. Što mi trebamo mjesecima živjeti bez vode i struje da netko obrati pažnju na nas?

4.5.2010.
13:43
VOYO logo

Približno stotinjak Roma iz zagrebačkog Plinarskog naselja od prošlog četvrtka živi bez struje, a čini se kako bi vrlo brzo mogli ostati i bez vode, piše Novi list.

Naime, zbog nedostatka novca u gradskoj blagajni, Grad Zagreb već mjesecima ne plaća Elektri i Vodovodu struju i vodu koju potroše Romi, a dug se, kažu Romi, popeo na više od tri milijuna kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U naselju živi šezdesetak romske djece i ovih dana u školu odlaze iz doma u kojem se živi u uvjetima kamenog doba, a koji se nalazi svega nekoliko stotina metara zračne linije od najužeg središta Zagreba, i to unatoč višegodišnjim obećanjima da će uskoro biti stambeno zbrinuti i izmješteni iz područja koje će postati dio poslovne zone.

Robert Ljutić, pomoćnik šefa Ureda gradonačelnika, godinama je u Bandićevo ime obećavao kako će se problem Plinarskog riješiti "kroz nekoliko mjeseci", nakon što su prošli lokalni, a zatim i predsjednički izbori na kojima je konkurirao, Ljutić izbjegava bilo kakav razgovor o tom pitanju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Više ne vodim problem njihovog smještaja. Nešto pregovaramo oko struje i vode, no pošaljite službeni upit pa ćete dobiti odgovore. Ne mogu vam ništa reći, ne znam tko je što govorio, što god ja velim, velim krivo", rekao je listu Ljutić.

"Kako će nam djeca ići u školu, ni sada nemaju prijatelja, a čista su i okupana. Kažu da će nas seliti, no ta priča traje godinama. Što mi trebamo mjesecima živjeti bez vode i struje da netko obrati pažnju na nas?", kazala je stanarka Plinarskog naselja Zehra Musić u društvu s petnaestak gnjevnih Roma, te nastavlja: "Sinoć sam djetetu na svijeći morala grijati mlijeko da mu dam, je l' to normalno?"

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osim radom gradonačelnika, koji ih je zaboravio čim su birališta zatvorena, nisu zadovoljni ni radom romskih udruga, a na spomen saborskog zastupnika Nazifa Memedija se smiju.

"Ovo nije Hrvatska, ovo je 1941. godina. Bolje da dođu i postreljaju nas automatima", kazala je listu Šaha Musić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prethodni članci:

arti-201004140099006 arti-201004170246006 arti-201004190495006 arti-201004260714006

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo