dao joj rok od mjesec dana / Bandić o Muzičkoj akademiji: 'Neka ministrica preuzme obveze. Problem je u 5 milijuna eura za održavanje'

Bandić je rekao da će grad Zagreb, ukoliko to ministarstvo ne učini, obvezu za tekuće održavanje preuzeti na sebe

13.5.2019.
19:16
VOYO logo

Zgrada Muzičke akademije stara je nepunih 5 godina, a studenti i profesori tvrde da su se prvi problemi počeli javljati odmah nakon završetka gradnje.

Naime, kako je Telegram prvi objavio, Muzička akademija posljednjih tjedana ima problema zbog puknuća cijevi. Ali to nije jedini problem. Garaže su vlažne pa se zidovi ljušte, na terasi je nešto što se čini kao rascjep u betonu, klima je, kažu studenti i profesori, loše baždarena pa ponekad ljeti grije, a zimi hladi, dok se zbog odstupanja senzora topline klaviri tjedno raštimavaju. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gradonačelnik Milan Bandić u ponedjeljak je gostujući u RTL-u danas prozvao resornu ministricu Blaženku Divjak i pozvao ju da preuzme obveze koje ministarstvo ima prema Muzičkoj akademiji. 

"To je najbolja zgrada u Europi i nakon 26. svibnja sve biti u redu.Poruka resornoj ministrici da konačno preuzme obveze koje treba, tekuće održavanje od 5 milijuna kuna godišnje. Osam godina dekani Muzičke akademije pišu ministrima. Grad Zagreb je ovdje uzložio 20 milijuna eura, resorno ministarstvo i Sveučilište 15 milijuna eura, a problem je u 5 milijuna eura koje ministrica nikako da prihvati. Ukoliko to ne prihvati u roku od mjesec dana, to će grad preuzeti na sebe i neće biti nikakvih problema", rekao je Bandić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
HELL'S KITCHEN usa
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo