AKTUALNI GRADONAČELNIK / Bandić predstavio program i poručio: 'Ne treba se bojati sposobnih, nego podobnih'

Image
Foto: Robert Anic/PIXSELL

'Zagreb je multikulturalan i multietičan te siguran grad i u njemu ima mjesta za svakog čovjeka, muškarca i ženu, nacionalnu manjinu i osobu s invaliditetom', tvrdi Bandić

24.4.2017.
17:08
Robert Anic/PIXSELL
VOYO logo

Milan Bandić, kandidat za zagrebačkog gradonačelnika i predsjednik stranke Bandić Milan 365 - Stranke rada i solidarnosti, službeno je objavio kandidaturu i na Zagrebačkom velesajmu predstavio svoj program "Živim Zagreb", piše N1.

"Zagreb je multikulturalan i multietičan te siguran grad i u njemu ima mjesta za svakog čovjeka, muškarca i ženu, nacionalnu manjinu i osobu s invaliditetom. Zagreb nikome ne okreće leđa, socijalno je osjetljiv grad, najsojetljivija metropola u Europi, u njemu ima mjesta za obrtnika i poduzetnika. Moj je ideal - grad svakodnevno mijenjati, a da ostane isti - to je umjetnost", rekao je Bandić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Poručio je kako je njegov cilj postizanje demografske obnove, obrazovanja, zapošljavanja, mjesen decentralizacije i, između ostalim, sigurnog grada. Bandić je kao svoje prioritetne projekte izdvojio obnovu fasada, pomoć mladima kroz start-upove, obnovu žičare, tramvaj do aerodroma "Franjo Tuđman" te izgradnju stanova i niz spomenika koje kani postaviti po gradu te Centar tolerancije.

Ja sam svjetonazorski antifašist, ali majka mi je dala mlijeko da budem socijalno osjetljiv i da volim svoju domovinu. Kada je u pitanju nacionalno, nitko ne može biti nacionalniji od mene", rekao je Bandić i poručio kako se "ne treba bojati sposobnih, nego podobnih".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Petokraku su uprskali kao slobodarsku na Bleiburgu, pet godina nakon '45. su odvodili ljude, nisu se nikad vratili. Petokraka, a ja to mogu reći, do '45. je neokaljana, bila je Antifašistička koalicija, da nije bilo ZAVNOH-a, ne bi, kao što i piše u Ustavu, ne bi bilo Hrvatske", rekao je Bandić i dodao da on ide i na Bleiburg i u Jasenovac. Bandić je njavio i pisanje memoara o sebi, piše N1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo

Još iz rubrike