POSAO SANACIJE RUPETINE U SLAVONSKOJ DOBIO BANDIĆEV KUM: / Građani će radove platiti pola milijuna kuna

Image
11.4.2016.
10:45
VOYO logo

Za sanaciju rupe promjera dva puta četiri metra i duboke sedam metara tvrtki Tigra građani će platiti do pola milijuna kuna, otkriva Penava za 24 sata. "Imali smo izuzetno velikih problema jer ondje prolaze instalacije. Morali smo sanirati dva toplovoda, kanalizaciju, kolektore..."rekao je Penava i pojasnio i zbog čega se rupa otvorila.

"Puknuo je glavni kanal, koji nije bio dobro napravljen 1964., kada je, sjećamo se, Zagreb pogodila katastrofalna poplava. Do otvaranja rupe, voda je uništila 160 kubika materijala. Sve se urušilo", pojašnjava Penava.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
OTVORILA SE NOVA RUPA NA ZAGREBAČKIM CESTAMA: /

Na teren izašli i stručnjaci Rudarskog fakulteta

Image
OTVORILA SE NOVA RUPA NA ZAGREBAČKIM CESTAMA: /

Na teren izašli i stručnjaci Rudarskog fakulteta

Cesta će se pustiti u promet u srijedu ujutro

Umiruje građane i kaže da nema straha da se ovakvo što ponovi. "Napravili smo sve kako bi građani što prije sigurno vozili ovom cestom”, dodaje. Sanacija je do sada tekla prema planu, a cesta će se pustiti u promet u srijedu ujutro, rekao je Penava. Obzirom da se ovakve situacije ne mogu predvidjeti, Penava pojašnjava kako je upravo njegova tvrtka Tigra dobila posao.

Image
Foto: Pixsell, Goran Stanzl

GRAD KOJI PROPADA: Geolozi otkrivaju što je uzrok otvaranju rupa po Zagrebu

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tigra se nalazi među 20 tvrtki s kojima je Grad sklopio dvogodišnji ugovor

"Imamo sklopljen ugovor na godinu dana preko javne nabave sa Zagrebačkim holdingom no mi radimo na području cijele Hrvatske", rekao je Penava za 24 sata. Od 2011. Vlada je naložila da su sva javna poduzeća dužna na internetskim stranicama objavljivati informacije o izvršenju ugovora o javnoj nabavi.

Prema registru ugovora Zagrebačkog holdinga, Tigra se nalazi među 20 tvrtki s kojima je Grad sklopio dvogodišnji ugovor vrijedan 50 mil. kuna. Prema njihovim podacima ‘iskoristili’ su 418.000 kuna, a samo za rupu taj će se iznos udvostručiti. Koju će tvrtku od tih 20 angažirati u datom trenutku, odlučuje naručitelj, u ovom slučaju Vodoopskrba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prijateljstvo Bandića i Penave

Inače, supruga Milana Penave krsna je kuma Bandićevoj kćeri, a prijateljstvo Bandića s obitelji Penava datira od vremena kada je Bandić tek došao u Zagreb. Osim što je Tigra gradila toalete za 80.000 kuna po kvadratu, sanirala je i potok Črnomerec - Vrbani bez javnog natječaja.

Vodoprivreda je tada dodijelila osam milijuna kuna vrijedne poslove Tigri, a isplatila tri milijuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za tri milijuna kuna sagradili su i ZET-ovu kućicu od 83 kvadrata. Procjena Arhitektonskog fakulteta je bila 700.000 kuna za isti objekt. Osim toga Tigra je znala dobro zaraditi dobivši milijunski posao na natječaju za koji bi angažirala podizvođača koji bi posao odradio za puno manji iznos.

TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo