Bandić: Pa nigdje ne piše da će karta biti 25 kuna

'Poslali smo u Skupštinu najbolji prijedlog, kakvog smo znali i umjeli napraviti, ali još nismo dobili nikakav kontra-prijedlog.

19.11.2010.
22:54
VOYO logo

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić je izjavio da je u zagrebačku Gradsku skupštinu uputio ''najbolji prijedlog'' za uvođenje dohodovnog cenzusa od 2011. za socijalna prava poput smješaja u jaslice i vrtiće, produženog boravka u školama i besplatni javni prijevoz koje je dosad subvencionirao Grad te dodao da može razgovarati i o drugim prijedlozima, ali da ih zasad nije dobio.

''Poslali smo u Skupštinu najbolji prijedlog, kakvog smo znali i umjeli napraviti, ali još nismo dobili nikakav kontra-prijedlog. Kad ga dobijemo, onda ćemo sjesti i razgovarati'', kazao je Bandić, odgovarajući na pitanje novinara može li gradski proračun za 2011. kojim se uvodi imovinski cenzus nazvati socijalno odgovornim.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bandić je naveo i da se konzultirao prije upućivanja prijedloga o imovinskom cenzusu u proceduru te je odbacio sumnje da je protuustavan.

''Nisam siguran da je protuustavan, ali ako nije u skladu s Ustavom povući ćemo prijedlog, ja sam legalist i legitimist, obnašam drugu izvršnu funkciju u zemlji i prisegao sam poštivati zakone i ne vidim razloga da bilo što učinim protuustavno'', dodao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na najave iz Holdingove podružnice ZET-a da će vozne karte poskupjeti i do 25 kuna, ako ostane bez subvencija, Bandić je kazao da u prijedlogu koji je uputio u Gradsku skupštinu to ne piše.

Na pitanje zašto u gradskom proračunu za 2011. nema ni kune za potporu vrhunskom sportu odgovorio je da su ''u krizi i recesiji neke stvari kresane''.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Vidjet ćemo do drugog čitanja. Daj Bog da imamo vrhunskih rezultata što više, onda ćemo naći i novca za šport'', kazao je.

Vezani članak:

arti-201011180870006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo