BANDIĆ O VLADINIM PREPORUKAMA: / 'Da je Tuđman donio naputak, a ne odluku, četnici bi plesali kolo po Jelačić placu'

Image
Foto: Marin Tironi/PIXSELL

Bandić je kazao da 'političari donose odluke za mandat, a državnici za generacije jer oni vide malo dalje'

18.3.2020.
13:00
Marin Tironi/PIXSELL
VOYO logo

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić danas je rekao da će predsjedništvu predložiti odgađanje sutrašnjeg zasjedanja Gradske skupštine. Kako N1 javlja, rekao je da će predložiti zbog mjere mimo najavljenog dnevnog reda te da vjeruje da će se prijedlog prihvatiti zbog izvanredne situacije.

"Dvije stvari ću predložiti - dok mjere traju da se svi poduzetnici i obrtnici oslobode najamnine i plaćanja najamnine te najma prostora i plaćanja terasa kad su u pitanju ugostitelji. I drugo, da se oko 400.000 realnog sektora oslobode 30 posto komunalne naknade", rekao je gradonačelnik Bandić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
MARIĆ NE OČEKUJE OTKAZE, VLADA PRIPREMA SET MJERA POMOĆI GRAĐANIMA: /

Odgoda plaćanja kredita, plaćanja poreza, brojne promjene zakona...

Image
MARIĆ NE OČEKUJE OTKAZE, VLADA PRIPREMA SET MJERA POMOĆI GRAĐANIMA: /

Odgoda plaćanja kredita, plaćanja poreza, brojne promjene zakona...

Frustriraju ga državni 'naputci' i 'preporuke' jer on voli odluke

Bandić ne skriva da ga preporuke i naputci "ljudi na državnoj razini" živciraju i da ih ne voli pa zato kaže da se više odluka donosi.

Image

18.03.2020., Zagreb - Gradonacelnik Grada Zagreba Milan Bandic odrzao konferenciju za medije na temu Akti gradonacelnika.

Photo: Marin Tironi/PIXSELL

"Moja preporuka ljudima na državnoj razini je da nas više ne zasipaju s mjerama, naputcima i preporukama, nego da donose odluke. Da je predsjednik Tuđman '95. donosio naputke i preporuke, a ne odluke, četnici bi plesali kolo na Jelačić placu. Očekujem više konkretnih odluka, a manje preporuka", prenosi N1 Bandićevu izjavu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nezadovoljan je Vladinim mjerama

Bandić je novinarima kazao da "ćemo se izgubiti u tih 66 naputaka i preporuka". Smatra da to "more preporuka" neće pomoći gospodarstvu jer "morate negdje uzeti da biste negdje dali" pa misli da je to inače "prelijevanje iz šupljeg u prazno". Gradonačelnik Zagreba je još jednom naglasio koje mjere planira predložiti Predsjedništvu skupštine:

"Smanjenje komunalne naknade za 30 posto svim poduzetnicima u gradu Zagreba, oslobođenje plaćanja najamnine za prostor i terase za ugostitelje. O tome ne mogu govoriti dok se ne usuglasim sa socijalnim partnerima."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Moramo donositi državničke odluke koliko god one nepopularne bile'

"Moramo shvatiti da naše plaće ovise o ljudima u realnom sektoru... Zato moramo donijeti državničke odluke, ma kako nepopularne bile... Sada će se vidjeti tko je, a tko nije državnik. Preporuke i naputak, to mi tako ide na jetra. Odluke volim", kaže Bandić.

Onda se Bandić vratio u prošlost pa opet spomenuo Tuđmana kazavši da je "on jedini pravi državnik kojeg smo imali u ovoj zemlji": "Donio je odluku zajedno s Amerikancima da krenu Bljesak i Oluja."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na kraju je Bandić kazao da "političari donose odluke za mandat, a državnici za generacije jer oni vide malo dalje".

Situaciju s koronavirusom iz minute u minutu u Hrvatskoj i svijetu možete pratiti OVDJE.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo