TOTALNI FIJASKO LANI / Bandić ne odustaje od svog projekta: Za 'Ljeto na Savi' i ove godine 4,5 milijuna kuna

Skupi projekt Grada obećavao je povratak života na Savu - no nije zaživio

10.3.2020.
18:22
VOYO logo

DJ-evi su nastupali bez publike, pijesak je odnijela Sava, kinoprojekcije nitko nije gledao. Nije bilo ni ljudi, ni hrane ni pića jer se ugostitelji na natječaj - nisu ni javili. Tako je prošle godine izgledalo Ljeto na Savi, za koje su Zagrepčani iz novčanika izdvojili gotovo 12 milijuna kuna.

Skupi projekt Grada obećavao je povratak života na Savu - no nije zaživio pa se gradonačelnik branio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Najbolja paralela je vaš dečko i vi. Ili ja i djevojka dok sam bio mali. Bilo je problema, a onda je sve savršeno funkcioniralo. Tako će biti i s ovim projektom na Savi", objasnio je Milan Bandić u srpnju prošle godine.

Unatoč bačenom novcu, zagrebački gradonačelnik i ove je godine uporan. U planu nabave Grada Zagreba za 2020. godinu stoje i stavke - Ljeto na Savi i Aktivnosti na Savi, koje, kada se zbroje, stoje 4 i pol milijuna kuna. Građani, među kojima smo pronašli i jedno poznato lice, nisu oduševljeni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Ja noću inače trčim kasnije, bio je tu samo noćni čuvar i bile su neke projekcije. Popričao sam s njim, rekao je da to stvarno nitko ne gleda'', kaže Dejan Kovač, bivši kandidat za predsjednika Republike.

Na naš upit o ljetnim planovima, iz Grada odgovaraju: "Gradski ured za strategijsko planiranje i razvoj Grada zbog trenutačne situacije uzrokovane virusom SARS-CoV-2, do daljnjega zaustavlja sve aktivnosti vezane uz organizaciju i provedbu manifestacija i događaja u djelokrugu Ureda koji su namijenjeni široj javnosti. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U proračunu Grada Zagreba predviđena su sredstva za realizaciju ovogodišnje manifestacije Ljeto na Savi, no informacije koje su objavljene u medijima nisu točne.''

Koronavirus je za sada odgodio, ali NE i otkazao Ljeto na Savi. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Hell's kitchen
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo