Bandić kiselo mrmljao o Varšavskoj, SDP-u i Mesiću

Bandić kaže kako po pitanju Varšavske ulice 'vjeruje u pravnu i radnu državu', a na upit hoće li poduzetnika Tomu Horvatinčića nagovoriti da odustane od gradnje, Bandić nije htio odgovoriti.

24.5.2010.
12:28
VOYO logo

Gradonačelnik Milan Bandić, kojeg u medijima naveliko oslovljavaju kao političkog mrtvaca, iako su mu ostale čak tri godine gradonačelničkog mandata, pojavio se prvi puta u javnosti nakon demonstracija ispred Poglavarstva u četvrtak, kada su prosvjednici tražili njegovu ostavku.

Bandić je viđen u nedjelju u zagrebačkom restoranu Okrugljak, u neformalnom druženju s bivšim bugarskim carem Simeonom Sakskoburggotskim, koji je gost Festivala židovskog filma, i redateljem Brankom Lustigom, nakon čega su pozirali fotografima. Festival će se održati u kinu Europa u Varšavskoj ulici, a Bandić tvrdi da ga ne uznemiruje što će prije projekcija morati vidjeti prosvjednike u Varšavskoj koji su tražili njegovu ostavku i skandirali mu "Lopove!" kad su ga sreli na ulici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Novinaru Jutarnjeg lista kazao je kako po tom pitanju "vjeruje u pravnu i radnu državu", a na upit hoće li poduzetnika Tomislava Horvatinčića nagovoriti da odustane od gradnje, Bandić nije htio odgovoriti.

Ne razumije pitanje, ne bavi mu se izborima u SDP-u...

O izborima koji su održani u nedjelju u gradskom SDP-u, kojim je vladao do kraja prošle godine, kad je izbačen zbog kandidature za predsjednika, Bandić također nije htio previše govoriti: "Ne želim se baviti tim izborima. Mene nitko ne mijenja. Svim kandidatima želim svu sreću."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na komentar bivšeg predsjednika Stjepana Mesića, koji je nedavno rekao "žao mi je Bandića, ipak je on moj prijatelj", Bandić se samo kiselo nasmijao i kazao: "Drago mi je da bivši predsjednik ima vremena sve komentirati, pa i mene i moju političku situaciju. To što je rekao, vjerujem, bilo je iskreno i iz srca."

Upitan, pak, smatra li svojom pogreškom što se kandidirao za predsjednika i bi li danas postupio drugačije, kaže: "Ne razumijem pitanje."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prethodni članci:

arti-201005200715006 arti-201005200064006 arti-201005240008006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo