'Bandić je ljut na tatu, pa me istražuje njegov Uskok'

11.2.2010.
12:01
VOYO logo

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić naložio je šefu svog Gradskog kontrolnog ureda Mirku Heraku da istraži financijsko poslovanje Saše Mesić, piše Novi list.

Herak bi trebao utvrditi kako je i na što Saša Mesić prošle godine potrošila 2,5 milijuna kuna, što ih je Grad dao za poslovanje Termi Zagreb, tvrtke kojoj je na čelu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, tvrtku Terme Zagreb osnovali su Grad Zagreb i Ina, a Sašu Mesić je kao svoju predstavnicu u Upravi poduzeća delegirala naftna kompanija, dok bi ispred Grada Zagreba drugi član Uprave trebao biti Davor Havranek.

Da je poslovanje Saše Mesić na meti Kontrolnog ureda potvrdio je u srijedu za Novi list i njegov čelnik Mirko Herak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Saša Mesić, pak, kaže da je Bandić istragu poslovanja naložio iz dva razloga: "Jer je ljut na tatu budući da ga nije podržao na izborima, odnosno zato jer se Grad želi izvući iz projekta i prepustiti ga privatnim poduzetnicima."

"Saša Mesić do petka ima rok da nam dostavi dokumentaciju o poslovanju koju smo tražili. Ranije je nije poslala jer je tvrdila da ima problema s računovodstvom. Zanima nas na što je utrošen novac koji je prošle godine dao Grad Zagreb, a radi se o 2,5 milijuna kuna", rekao je Herak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na pitanje tko je naložio istragu, Herak odgovara: "Naloge primam samo od gradonačelnika Milana Bandića."

Kad govori o osnovi za pokretanje kontrole nad radom Termi Zagreb, Herak je, pak, škrt na riječima, jer istraga još uvijek nije završena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U pitanju je proračunski novac, to je osnova za kontrolu."

Predsjednikova kći ogorčena je činjenicom da je gradonačelnik naložio reviziju njezinog poslovanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Prvo što sam pomislila kad sam u prošli petak dobila zahtjev za dostavom dokumentacije bilo je da je to Bandićeva odmazda jer ga moj otac nije podržao na izborima. Međutim, kasnije sam dobila informacije iz kojih sam zaključila da se Grad želi izvući iz projekta i prepustiti ga privatnim poduzetnicima", rekla je Mesić.

"Nije me na ovo mjesto imenovao gradonačelnik Bandić i nisam dužna raditi po njegovim nalozima. Mene je za člana Uprave Termi imenovala Ina. Osim toga, svakog mjeseca šaljem financijske izvještaje gradskoj administraciji, pa ako ih što zanima – dokumentaciju već imaju. Svakog mjeseca od mene traže hrpu papira, dok Ini izvještaje šaljem na tri stranice. Zagrebačka administracija je sumanuta. U svakom slučaju, ne postoji niti jedan razlog zbog kojeg bih se morala bojati istrage Kontrolnog ureda", ustvrdila je Mesić, piše Novi list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prethodni članci:

arti-201002100467006 arti-201002100098006

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo