BANDIĆ I LOVRIĆ BACILI U VJETAR 12,5 MILIJUNA KUNA? / Projekt koji je izazvao buru u javnosti ima ozbiljan propust

Image
Foto: PIXSELL, Tomislav Miletić

Za projekt nabave školskih odora za učenike 48 zagrebačkih osnovnih škola Grad Zagreb izdvojio je gotovo 12,5 milijuna kuna, no možda ih je bacio u vjetar.

6.9.2017.
13:46
PIXSELL, Tomislav Miletić
VOYO logo

Naime, trećina zagrebačkih osnovnoškolaca s početkom nove školske godine dobit će komplete odora za koje su se odlučili njihovi roditelji, nastavnici i ravnatelji, no nitko ih ne može natjerati da ih odjenu i nose. Nabava tih odora ukupno je koštala 12.446.250 kuna, piše Dnevnik.hr.

U projekt se uključilo 48 škola

"Nošenje školskih odora nije obvezno niti u jednoj školi koja se odazvala inicijativi da se one nabave njihovim učenicima", kazao je za Dnevnik.hr Ivica Lovrić, pročelnik Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i sport.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U pilot-projekt uvođenja školskih odora uključeno je 48 zagrebačkih osnovnih škola, odnosno 23.272 učenika, a u 31 školi odore su dobili svi učenici, dok su se u 17 škola za odore odlučili samo pojedini razredi koji su ih dobili još proljetos. Tijekom rujna odore bi trebali dobiti i ostali učenici.

U paketu su dvije majice kratkih rukava i jedna majica dugih rukava s kapuljačom te tenisice Startas, a za nabavu je angažirana tvrtka URIHO.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
UČENICI USKORO U KUTAMA, UNIFORME STIŽU U ZAGREBAČKE ŠKOLE: /

Svaka škola dizajnirat će svoje

Image
UČENICI USKORO U KUTAMA, UNIFORME STIŽU U ZAGREBAČKE ŠKOLE: /

Svaka škola dizajnirat će svoje

Isticati se znanjem i vrlinama, a ne odjećom

Početkom veljače ravnateljima svih zagrebačkih osnovnih škola upućen je dopis u kojem su zamoljeni da oprezno pristupe pitanju uvođenja školskih odora uvažavajući pritom mišljenja učitelja, roditelja i samih učenika. Time se, po riječima pročelnika Lovrića, htjelo promovirati poticajno radno okružeje u kojem će se učenici isticati svojim "znanjem, pozitivnim ponašanjem, prijateljskom, vršnjačkom i kolegijalnom suradnjom i empatijom, a ne odjećom".

"Nošenje školske odore ima za cilj pomoći djeci u razvijanju osjećaja pripadnosti razrednom odjelu i školi u cjelini i nikako ne smije biti razlikovni čimbenik u bilo kojem pogledu", kazao je Lovrić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, isto tako, u dopisu upućenom ravnateljima još u veljači istaknuto je da učenici koji ne budu nosili odore, bez obzira na razloge nenošenja, neće biti sankcionirani.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo