Bandić i dalje može blokirati rad Holdinga?

Iako su mu drastično smanjene ovlasti, zagrebački gradonačelnik kao predsjednik Skupštine Holdinga ima pravo ne potpisati bitne odluke koje donose njegovi protivnici.

23.3.2010.
16:28
VOYO logo

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić odlučio je blokirati rad Zagrebačkog holdinga, i to na način da odbije potpisati odluke Skupštine društva, piše Nacional. Svaka pravovaljana odluka morala bi imati njegov potpis.

Ipak, u pravilniku kojim je reguliran rad Holdinga, osmišljen je i izlazak iz ovakve blokade, a koji će njegova "oporba" u Skupštini Holdinga moći koristiti: potpis Bandićevog zamjenika Mirana Martinca, bivšeg ravnatelja bolnice Sveti Duh i SDP-ovog kadra. On će moći staviti potpis na odluku ukoliko prođu dva tjedna od trenutka kada je odluka ponuđena Bandiću na potvrdu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tjednik piše i da Bandić ne pristaje na takvu mogućnost, pa će vrlo vjerojatno pokrenuti pravosudni postupak i pokušati osporiti izmjene pravilnika koje su donijeli njegovi protivnici Radimir Čačić, Darinko Kosor, Jasen Mesić, Mirela Holy, Jurica Mesić, Boris Šprem i Velimir Srića.

To Bandiću može uspjeti ako za još težu nadolazeću gospodarsku krizu u Zagrebu okrivi svoje protivnike i smanjenje vlastitih ovlasti, te ih tako izloži pritisku javnosti, navodi Nacional.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zasad nema naznaka da će se Bandić upustiti u osnivanje vlastite stranke. Rijetko se pojavljuje u javnosti, a njegovi suradnici kažu da je još uvijek u šoku zbog poraza na predsjedničkim izborima.

Zagrebački SDP u iduća tri mjeseca čekaju i unutarstranački izbori. Bandić se, navodno, nada pobjedi Željke Antunović, koja bi mu mogla vratiti dio političkog utjecaja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prethodni članci:

arti-201003230439006 arti-201003110361006 arti-201003170557006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo