BANDIĆ GRADI NAJLJEPŠI I NAJVEĆI SPOMENIK TUĐMANU: / "Bio je prvi u tri stvari"

Image
Foto: PIXSELL, Sanjin Strukic

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić najavio je u ponedjeljak da se od jeseni kreće u projekt preuređenja zagrebačkog Trga dr.

6.7.2015.
16:18
PIXSELL, Sanjin Strukic
VOYO logo

Na zamolbu da komentira tvrdnje iz HDZ-a kako zagrebački trg koji nosi Tuđmanovo ime nije odgovarajući za njegovu povijesnu veličinu, Bandić je kazao da "imamo sve, ne vidim u čemu je problem, ali s obzirom da idu izbori, to je legitimno, ja to razumijem".

"Podsjećam sve, pa i kolege iz HDZ-a, da je na tom najljepšem zagrebačkom trgu 'sve počelo' na Cvjetnicu 91. godine", kazao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najveći i najljepši spomenik

Bandić je istaknuo da cijeni prvog hrvatskog predsjednika jer je bio prvi u tri stvari: bio je na čelu pokreta koji je najjasnije izrazio ideju neovisne Hrvatske, bio je na čelu Hrvatske kad je međunarodno priznata i bio je na čelu države kad je reintegrirala svoja područja.

"To je dovoljno da mu napravimo najveći i najljepši spomenik u Hrvatskoj na trgu gdje je 91. sve počelo", istaknuo je Bandić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Radovi počinju u jesen

Najavio je da će autor spomenika biti izabran na javnom natječaju, projekt za uređenje trga bit će gotov za mjesec dana, a najesen počinju radovi, za što treba izdvojiti deset milijuna kuna.

Taj će iznos biti predstavljen u rebalansu proračuna na sjednici Gradske skupštine zakazane za 16. srpnja, a kolege će imati mogućnost izglasati taj novac koji su "izbacili dok me nije bilo", rekao je Bandić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hina/Danas.hr

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo