Bandić: Glasnogovornk Uskoka širi insinuacije

8.1.2010.
21:09
VOYO logo

Milan Bandić večeras je osudio medijske napise u kojima se navodi da je on pod istragom Uskoka u aferi "Krašograd" te glasnogovrnika Uskoka kojeg su mediji, ispostavilo se, krivo protumačili s obzirom da nije odbacio da u se sklopu istražnih radnji oko sumnjivih razmjena zemljišta spominje i ime zagrebačkog gradonačelnika.

arti-201001080306006"Nakon što je DIP protuzakonito uveo cenzuru kad su u pitanju moji spotovi, danas se dogodio još veći skandal koji je u pitanje doveo samu regularnost izbora. Naime, glasnogovornik USKOK-a u suradnji s nekim medijima, deset sati prije početka predizborne šutnje, pokrenuo je insinuacije o navodnim istragama, što su tek večeras demantirale nadležne institucije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovakvo poigravanje s ugledom institucija i mene osobno kao kandidata krše se demokratska i pravna načela. A ovakvo ponašanje i zloporaba položaja nedopustiva je u državi koja želi biti članica Europske unije. Širenje lažnih informacija na zadnji dan predizborne kampanje i svjesno utjecanje na tijek izbora, zaslužuje svaku osudu i pravne sankcije. Međutim, ne želim poduzimati pravne radnje koje bi utjecale na izborni tijek. Ovakva događanja meni i mojim biračima daje dodatni motiv da zajedno pobijedimo i odlučno se suprostavimo zloporabi institucija", navodi Bandićev stožer u današnjem reagiranju.

Uskok ispituje sve, ali ne bi o imenima

Državno je odvjetništvo, pak, na svojim stranicama istaknulo kako je "netočno da je USKOK primio 21 kaznenu prijavu protiv gradonačelnika Milana Bandića, a također nije točno da je glasnogovornik obavijestio javnost da USKOK vodi istragu protiv Bandića".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Glasnogovornik Uskoka Vuk Đuričić je samo potvrdio, ono što je javnosti i od ranije poznato, kako se u svezi mogućih zlouporaba, te utvrđivanja mogućih odgovornosti pojedinih službenih ili odgovornih osoba iz Grada Zagreba ili trgovačkih društava Grada Zagreba provode izvidi, tj. utvrđuje osnovanost sumnje o mogućem počinjenju kaznenih djela iz nadležnosti Ureda", stoji u priopćenju DORH-a.

Ravnateljstvo se ne bi štelo mešat u kampanju

arti-201001080322006Oglasilo se i Ravnateljstvo policije koje je demantiralo "da je kriminalistička obrada u slučaju 'Krašograd' pri završetku te da iz dosadašnjega kriminalističkog istraživanja proizlazi ičija kaznena odgovornost".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Šef ureda Ravnatelja policije, Krunoslav Borovec napominje da se u svezi ove teme suzdržavaju od svakog komentara jer svojim izjavama ni na koji način ne želi sudjelovati u predsjedničkoj kampanji i utjecati na eventualne izborne rezultate.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo