BANDIĆ FIRMI KOJA PODIŽE I SPUŠTA ZASTAVE PLAĆA 4 MILIJUNA KUNA: / Njegovo objašnjenje je nevjerojatno

Image
Foto: PIXSELL, Slavko Midzor

Zagrebački gradonačelnik planira izdvojiti 13 milijuna kuna za zastave koje će biti postavljene po Zagrebu, a već sada tvrtki koja ih podiže i spušta daje četiri milijuna kuna.

13.9.2017.
7:54
PIXSELL, Slavko Midzor
VOYO logo

Veliku akciju s postavljanjem zastava Bandić je najavio još proljetos ističući kako to "nije nikakav novac" i da možda tako educiramo građane da vole svoju zemlju, kao što to čine u Americi. "Kad ih stavimo na sve strane, možda bandijere počnu visjeti i na balkonima za hrvatske blagdane", kazao je

U 13 milijuna kuna koliko je zagrebački gradonačelnik odlučio izdvajati za "ukrašavanje grada" uključena je kupnja zastava, postavljanje nosača, održavanje, spuštanje i dizanje zastava te u konačnici PDV, koji se za sve to mora platiti državi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bandić je sad raspisao i natječaj kojim traži tvrtke koje će podizati i spuštati zastave po rasvjetnim stupovima i jarbolima. To će platiti četiri milijuna kuna bez PDV-a kroz sljedeće četiri godine.

Detaljno je specificirano i koliko se gdje mora podići ili spustiti zastava. Primjerice, na ulazima u Zagreb ima 14.600 zastava, zatim po specifičnim lokacijama u gradu, poput Sesveta, Domovinskog mosta...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Posebno se pazi na Vukovarsku ulicu u Zagrebu, gdje zastave treba mijenjati dva puta tijekom godine, što je ukupno 1512 zasatava. Još 1200 zastava će se spuštati i dizati po posebnom nalogu grada, a također ih postavljati i skidati na svim glavnim gradskim trgovima za blagdane i državne praznike. Tvrtka mora svakodnevno pregledavati zastave da nije koja oštećena.

Tko će 'baratati' sa zastavama?

24sata pišu kako se u gradskim kuloarima se već šuška da je najozbiljnija tvrtka za taj posao Elicom Ivana Mučnjaka, kojem je Grad već povjerio održavanje rasvjete, a dao i milijune za dekorativnu rasvjetu na mostovima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ljetos je Bandić odlučio potrošiti 5,2 milijuna kuna za kupnju 14.400 zastava Hrvatske, još 14.316 zastava Zagreba i 636 zastava Europske unije, kojima će ukrašavati grad. Dok taj posao nije dogovoren, kako grad ne bi bio bez zastava, gradska ustanova URIHO sašila je zastave za 350.000 kuna bez PDV-a. Postavio ih je Elicom za gotovo 430.000 kuna bez PDV-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo