Bandić će po Zagrebu postaviti 225 kamera

Na ulice grada Zagreba uskoro stiže 225 kamera.

22.9.2011.
10:13
VOYO logo

Grad Zagreb namjerava na 75 lokacija u metropoli postaviti 225 kamera. Na svakoj lokaciji po tri. Lokacije se još taje, no Večernji list piše da bi se nalazile u središtu grada, oko kazališta, tržnica, na pješačkim prijelazima u Bakačevoj i Teslinoj ulici... Služile bi za hvatanje prekršitelja u prometu.

Za 'špijanje' 21 milijun kuna

Cijena kamera iznosi 16 milijuna kuna bez PDV-a. Kupljene su još prije godinu dana, no stajale su u skladištu tvrtke od koje su kupljene – King ICT. No, dogovor je sada postignut. Grad Zagreb platit će Zagrebačkom holdingu 21 milijun kuna s PDV-om, i to u ratama u tri godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dogovorili su se to Milan Bandić i šef Holdinga Ivo Čović. Čeka se još potvrda Gradske skupštine. U slučaju da ona da zeleno svjetlo na idućoj sjednici, krenut će i postavljanje kamera.

Kamere će snimati 24 sata dnevno. Tijekom dana na meti Velikog brata bit će vozači koji su se nedopušteno parkirali ili napravili prometni prekršaj, dok bi se tijekom noći kamere fokusirale na stambene zgrade zbog grafitera i sličnih prekršitelja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jednog dana pun grad kamera

Sjedište Velikog brata, odnosno dispečerski centar, bit će u Jagićevoj ulici. Odatle bi se upravljačem kao za videoigre nadzirale kamere i pomno pratili mogući prekršitelji.

Snimanje građana, dok se primjerice šeću, neće se događati. Barem tako tvrdi Mate Kraljević, voditelj prometnog redarstva u gradskoj upravi. Dodaje kako bi jednog dana cijeli Zagreb mogao biti premrežen kamerama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vezani članci:

arti-201105160149006 arti-201011020780006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo

Još iz rubrike