POŠTENO IH POKLOPIO / Bakić prozvao Središnji ured da se hvali tuđom donacijom: 'Je li ovo novo dno, prejadno'

Image
Foto: Petar Glebov/PIXSELL

'Državni ured za digitalizaciju se u prekovremenom radu nedjeljom hvali projektom u kojem niti spominje tko je donirao prvu (ili jedinu – ne znam ima li još?) opremu'

18.3.2019.
11:44
Petar Glebov/PIXSELL
VOYO logo

Poduzetnik Nenad Bakić na svom je Facebooku prozvao Središnji državni ured za razvoj digitalnog društva koji se pohvalio kako je u Zagrebu u NSK dostupna usluga 3D printanja bez da su naveli kako je riječ o donaciji Instituta gospodina Bakića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Državo d’uradi nešto! Je li ovo novo dno samohvale države koja nešto čini za narodne mase (naravno čini uvijek novcima narodnih masa), u ovom slučaju naročito vizionarski? Državni ured za digitalizaciju se u prekovremenom radu nedjeljom hvali projektom u kojem niti spominje tko je donirao prvu (ili jedinu – ne znam ima li još?) opremu i tko je pokrenuo NSK u ovom smjeru.

Jadno – prejadno. Valjda je ljudima u državnoj upravo neshvatljivo da se ne samo najveća stvar u hrvatskom školstvu nego sada i u knjižnicama događa privatnom inicijativom i privatnim novcem”, napisao je Bakić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Naravno, država neće reći ni da je IRIM – Croatian Makers iz vlastitih sredstava (donacije obitelji Bakić) i uz donacije građana i podršku podosta Rotary klubova pokrenuo projekt gdje je 100+ knjižnica pretvorene u digitalne razvojne centre i mnogi među njma su dobili iste takve 3D printere za besplatni ispis građana (samo što je NSK jedina kojoj je osnivač DRŽAVA) i da sada uz pomoć Googla radimo projekt pretvaranja 170 knjižnica u Hrvatskoj, Srbiji, BiH i na Kosovu u digitalne razvojne centre (u komentaru). Ako je i od države Hrvatske od koje svašta očekujemo, prejadno je”, zaključio je Bakić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo