LJUDSKI SU POPRIČALI / Baka Vanja (77) skinula lance. S njom bio i Ivošević: 'Život nisu samo lijepe priče...'

Image
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

Borba obitelji Šimleša krenula je prije više od 30 godina kada je rješenjem o eksproprijaciji srušena zgrada sa sedam stanova u korist izgradnje druge zgrade, takozvane Muslimanke. 'Srušena je kuća s mojim stanom i za njega sam dobila stan sa stanarskim pravom, plaćanjem mjesečnog najma, a kad je bio otkup stana morala sam ga otkupiti, pored svoga vlasništva', objasnila je gospođa Vanja koja se zbog toga odlučila lancima vezati uz palmu

9.2.2024.
8:51
Ivo Cagalj/PIXSELL
VOYO logo

Splićanka Vanja Šimleša (77), koja se iz očaja lancima zavezala za palmu ispred splitske gradske uprave u četvrtak kako bi ukazala na problem s kojim se bori zadnjih 30 godina, ipak se odvezala i otišla.

To je mjesto napustila uz pratnju mlađe muške osobe koja ju je držala za ruku i pomagala u hodanju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Splitski dogradonačelnik Bojan Ivošević o slučaju se oglasio na Facebooku, istaknuvši da treba imati razumijevanja za ljude u teškim situacijama, a objasnio je i zašto nije htio davati izjave medijima oko njezina slučaja.

Image
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

Ivošević: 'Pričao sam s gospođom'

"Život nisu samo lijepe priče i kad dođu one tužne treba imati razumijevanja za ljude koji se nađu u tim situacijama. Čak i kad ne možeš zakonski ništa, to nije razlog za ne popričati ljudski, nekad i o temama koje nemaju veze s problemom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Razlog zašto sam odbio dati izjavu jutros leži u jednostavnoj činjenici da gospođi sigurno nije trebalo još birokratskih izjava nakon više desetljeća suda, a ono što smo ljudski popričali o svemu i svačemu nije bilo namijenjeno za javnost već je bio privatni razgovor između dvije osobe i takav će ostati", napisao je.

Ivoševića su RTL-ove kamere snimile u četvrtak, no kada je vidio novinare udaljio se bez pozdrava.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Borba obitelji Šimleša krenula je prije više od 30 godina kada je rješenjem o eksproprijaciji srušena zgrada sa sedam stanova u korist izgradnje druge zgrade, takozvane Muslimanke.

Borba koja traje 30 godina

"Srušena je kuća sa mojim stanom i za njega sam dobila stan sa stanarskim pravom, plaćanjem mjesečnog najma, a kad je bio otkup stana morala sam ga otkupiti, pored svoga vlasništva", objasnila nam je ranija gospođa Vanja koja je doživjela pet deložacija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Obitelj i prijatelji su gospođu Vanju odgovarali od prosvjeda, no ona je svoju odluku svejedno donijela i obećala da će vezana uz palmu ostati dok se problem ne riješi. Na ovakav prizor nisu ostali ravnodušni mnogi građani koji su joj prilazili s riječima podrške, a neki s hranom i pićem.

Pitali smo je što će biti ako joj se nitko ne obrati, na što nam je kazala: "Ništa, ja ću biti mrtva i onda će me odnijeti. Pa neka mi bar bude ovdje kita cvijeća pa će se znati tko je što napravio."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

O slučaju se ranije oglasila prozvana gradska vlast tek šturim priopćenjem, u kojem tvrde kako je obitelj Šimleša već obeštećena.

"Stajalište Vrhovnog suda RH je da je obitelj Šimleša namirena dobivanjem zamjenskog stana koji su otkupili, jer se radi o stanu daleko veće kvadrature i kvalitete od oduzete nekretnine", poručili su.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

POGLEDAJTE VIDEO: Vanja se vezala lancima: 'Doživjela sam pet dleožacija, cijeli život borim bitku'

TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo