Baka otplaćuje tuđi kredit i skrbi o dvoje djece

Udruga Mali zmaj poziva sve koji mogu pomoći da se uključe u humanitarnu akciju prikupljanja pomoći za dvoje djece o kojima skrbi baka, nakon što su ih roditelji napustili.

10.6.2013.
15:25
VOYO logo

Dvoje maloljetne djece koja pohađaju 6. i 8. razred prije par godina napustili su roditelji, a brigu o njima nesebično je preuzela baka, doselivši iz drugog grada. Roditelji ne plaćaju alimentaciju, a bakina plaća je pod ovrhom pa na raspolaganju mjesečno imaju svega 1.500 kuna socijalne pomoći i dječjeg doplatka. Tim iznosom mogu pokriti tek troškove režija i mali dio dugova koje su im ostavili roditelji djece, dok im za hranu i ostale svakodnevne potrepštine ne ostaje gotovo ni lipe. S obzirom na izuzetno tešku financijsku situaciju u kojoj su se našli, udruga Mali zmaj poziva sve građane koji mogu pomoći barem minimalnim iznosom da se uključe u prikupljanje pomoći za ovu obitelj.

"Budući da je riječ o maloljetnicima, njihov identitet nismo u mogućnosti objaviti, no javnost ih je upoznala kroz humanitarnu akciju pokrenutu početkom 2012. godine. Iako su se građani tada nesebično odazvali pozivu udruge i prikupili dovoljno novca za pokrivanje svih tekućih problema, kao i slali pakete hrane i higijenskih potrepština pa se činilo da obitelj može 'stati na noge', pravi problemi tek su tada započeli", navode u udruzi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Radi za minimalac, račun joj je blokiran

Naime, baka i dvoje osnovnoškolaca smješteni su u gradskom stanu u kojem su roditelji djece, ne plaćajući režije desetak godina, nagomilali dug veći od 46 tisuća kuna. Stoga im je nedavno prijetilo izbacivanje iz stana, ali zahvaljujući razumijevanju gradskih vlasti nisu izbačeni, a polovica duga je oproštena.

Iako je baka cijelo vrijeme zaposlena (i prima minimalnu plaću), sredstava za vraćanje duga i za život nemaju jer joj je račun pod ovrhom. Kratko prije odlaska otac djece podigao je veliki kredit, a baka mu je, ne sluteći što se sprema, pristala biti jamac. Kredit nikad nije ni počeo otplaćivati pa cijela njena plaća odlazi banci.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svi koji žele pomoći mogu to učiniti uplatom na žiro račun Malog zmaja ili slanjem paketa hrane i higijenskih potrepština na adresu udruge, s oznakom na paketu - "obitelj 11".

Financijsku donaciju za ovu obitelj možete uplatiti na: Mali zmaj Gjure Szaba 5, 10000 Zagreb žiro račun: 2484008 – 1105567475 (Raiffeisen bank)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

model: 00 ili 99 pod šifrom: "donacija-obitelj 11"

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo