Bajić prijavljen Haagu zbog ratnog zločina u Lori!

Publicist Darko Petričić i novinar Domagoj Margetić prijavili su glavnog državnog odvjetnika Mladena Bajića Haškom sudu.

14.10.2010.
20:09
VOYO logo

Splitski nevladin aktivist Tonči Majić, koji godinama istražuje zločine u Lori i jedan je od najzaslužnijih da su djelomice kažnjeni, ocijenio je za Novi list kako sumnje Darka Petričića i Domagoja Margetića ''nipošto nisu neozbiljna stvar''.

Petričić je izjavio kako posjeduje ''četrdesetak stranica dokumenata s Bajićevim potpisom i saslušavanim ljudima''. Te su dokumente ''skupili ljudi koji su imali veze sa zločinima u Lori''. Bajić je, tvrdi Petričić za Novi list, ''vjerojatno znao da su likvidirani civili''. On i Margetić prijavu su, osim Haškom sudu, poslali i Europskoj komisiji, OESS-u u Zagrebu i Sudu za ljudska prava u Strasbourgu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tonči Majić potvrđuje da je Bajić, tadašnji vojni tužitelj u Splitu, sudjelovao u ispitivanjima u Lori, te dodaje kako postoje indicije da je bio u Lori kada su mučeni zatočenici.

''Zločini u Lori događali su se nekoliko stotina metara od Bajićeva ureda. Nije se moglo dogoditi da za njih ne zna, a nije ih istražio'', kaže Majić dodajući da višegodišnje opstrukcije postupka također mnogo govore, piše Novi list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prethodni članak:

arti-201009250055006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo