'Bajić mi je rekao kako je taj tekst notorna laž'

Nakon što je Slobodna Dalmacija u utorak objavila vijest da će HDZ za mjesec dana završiti na sudu, aktivirao se odvjetnik vladajuće stranke Vladimir Gredelj.

18.10.2011.
18:10
VOYO logo

"Jutros sam nazvao Glavnog državnog odvjetnika Mladena Bajića i zamolio ga da mi potvrdi vijest s naslovnice Slobodne Dalmacije. Odgovorio mi je da se radi o notornoj laži!", kazao je odvjetnik HDZ-a Vladimir Gredelj za PolitikuPlus.

'SDP je naručio tekst, HDZ sigurno nije'

Naime, Slobodna Dalmacija je objavila da će istraga duga godinu i pol dana uskoro rezultirati podizanjem optužnice protiv Ive Sanadera i još 16 osoba zbog raznih zlouporaba, te da u tom slučaju ni HDZ neće moći biti zaobiđen zbog Zakona o odgovornosti pravnih osoba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, Gredelj tvrdi kako se s ovim tekstom Slobodna Dalmacija svrstala na jednu stranu i da je ovaj tekst naručen od strane SDP-a.

"Smatram da iza toga stoji najjača oporbena stranka jer ovaj tekst sigurno nije naručio HDZ", kazao je Gredelj. Na opasku kako se dugo u javnosti tvrdilo da je upravo HDZ pomogao EPH-u da kupi splitski dnevnik i da je nelogično da sada tu stranku napada, Gredelj je odgovorio da "sigurno HDZ Jadranke Kosor nije bio taj koji je pomogao EPH-u".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Njima je riječ štanga veći problem od govora mržnje'

Gredelj je našao zgodnim i da komentira nedavni ispad Vladimira Šeksana sjednici saborskog Mandatno-imunitetnog povjerenstva.

"U kakvom nakaznom društvu živimo i kakvu čudnu vlast bismo mogli dobiti svjedoči činjenica da je samo spominjanje riječi 'štanga' za njih veći problem od govora mržnje i nazivanja protivnika zločinačkom organizacijom. Šeksova primjedba bila je benigne prirode i sa višestruko manjom štetom", zaključio je Gredelj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U DORH-u bez komentara

Inače, u DORH-u nisu htjeli komentirati Gredeljove navode o tome što mu je navodno rekao Mladen Bajić, te su poručili kako nemaju što za reći.

Podsjetimo, HDZ je navodno ilegalnim novcem financirao predsjedničku kampanju Jadranke Kosor 2005. godine, a 'na crno' su plaćali estradne zvijezde i lokalne medije na prošlim parlamentarnim izborima 2007. godine. Po zakonu, za ovakva djela pravna osoba može biti kažnjena globom od maksimalno osam milijuna kuna te oduzimanjem imovine, no isključena je mogućnost zabrane rada stranke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vezani članci:

arti-201102170366006 arti-201110120634006 arti-201110120962006 arti-201110140097006 arti-201103090324006

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo