prosvjed puljana / Bageri ponovno na krivom mjestu: ovaj put uništavaju stanište sredozemne medvjedice u Puli!

Image
Foto: iPress.rtl.hr

Puljani pojašnjavaju kako se netaknuta priroda devastira nakon što je dio uvale dan u koncesiju

14.6.2016.
15:53
iPress.rtl.hr
VOYO logo

Zbog devastacije borove šumice probijanjem puta i parkinga iznad Galebovih stijena jučer se na Valovinama u Puli okupilo 30-ak nezadovoljnih građana, piše čitateljica iPressa.

"Uvjerili smo se da je na području Galebovih stijena, jednom od posljednjih civilizacijskim 'blagodatima' netaknutih komadića Pule započela devastacija. Netko bi rekao - uređivanje šikare. Raskrčen je široki put od bungalova na Valovinama, kroz šikaru, do iznad stijena. To nas je jako iznenadilo jer su Galebove stijene savršene upravo kakve jesu – bez uređivanja, bez kafića, bez dodatnih sadržaja. Priroda je naš pravi dom i ovo je mjesto utočište nas koji volimo da nam duša osjeti divljinu i mir, a ujedno je i riječ o aktivnom staništu sredozemne medvjedice uvrštenom u strogo zaštićena područja Natura 2000, čime je svaki sličan zahvat protuzakonit", pišu ogorčeni građani.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: iPress.rtl.hr

(Foto: iPress.rtl.hr)

"Pojašnjavaju kako se netaknuta priroda devastira nakon što je dio uvale dan u koncesiju. Zar se zaista za takvu lokaciju može izdati koncesija? To je i bezobzirno i bezobrazno!", pišu dalje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dodaju da je obaviještena policija te su zatražene i informacije o koncesiji iz Grada Pule, a od nadležnih traže da se obustavi daljnja devastacija te da se teren sanira. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo