BAČIĆ OTKRIO JE LI ZBOG DANAŠNJIH UHIĆENJA UGROŽENA HDZ-OVA VEĆINA: / 'Barišić će svoj mandat staviti u mirovanje'

Image

'Vladajuća većina je neupitna. Nastavit ćemo se boriti protiv korupcije, kao i do sada.

17.9.2020.
19:33
VOYO logo

Saborsko Mandatno-imunitetno povjerenstvo danas je jednoglasno skinulo zastupničke imunitete HDZ-ovcu Draženu Barišiću, i SDP-ovcu Vinku Grgiću zbog istrage "aferi Janaf". Zbog skidanja zastupničkog imuniteta Barišiću, postavilo se pitanje je li ugrožena parlamentarna većina u Saboru.

Image
SKINULI IMUNITET BARIŠIĆU (HDZ), GRGIĆU (SDP), DORH TRAŽI ZATVOR: /

'Kako će Plenković reagirati na ovo, hoće li i sada oprati ruke?'

Image
SKINULI IMUNITET BARIŠIĆU (HDZ), GRGIĆU (SDP), DORH TRAŽI ZATVOR: /

'Kako će Plenković reagirati na ovo, hoće li i sada oprati ruke?'

Predsjednik Kluba zastupnika HDZ-a Branko Bačićza RTL Danas je kazao da vladajuća većina nije ugrožena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Umjesto Barišića 'uskače' zamjenik

"Ovakvi trenuci da u Saboru raspravljate o skidanju imuniteta kolegama je neugodno i za politiku, nas političare, političke stranke i društvo u cjelini. Moramo učiniti sve kako bismo doprinijeli neovisnosti hrvatskog pravosuđa, sudbene vlasti, državnog odvjetništva, politike, USKOK-a. I utvrdili na razini politike nultu stopu tolerancije na korupciju i kriminal. To je naša obveza kao političara. Vladajuća većina unatoč procesu koji se protiv njega vodi je neupitna. Dao je mandat u mirovanje kao saborski zastupnik i nakon čega će nadležna tijela stranke vrlo brzo Saboru uputiti zamjenika gospodina Barišića", kazao je Barišić.

Barišića će, kaže Bačić, u Saboru zamijeniti netko s HDZ-ove liste u 6. izbornoj jedinici, a odluku o tome donijet će Predsjedništvo HDZ-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Vladajuća većina je neupitna'

"Vladajuća većina je neupitna. Nastavit ćemo se boriti protiv korupcije, kao i do sada. Kao političar i kao čovjek, razmišljam, postupam i vodim se načelom presumpcije nevinosti", dodao je.

Na pitanje novinara RTL-a kako to da su na izbornim listama bile osobe koje imaju problema s USKOK-om, Bačić je kazao da zahtjev za skidanje imuniteta Darku Puljašiću, gradonačelniku Požege, nije povezan s današnjim istragama i radnjama koje provodi DORH.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"On je izabrani gradonačelnik Požege. Znali smo da je istraga otvorena, ali optužnica nije bila podignuta. Predložila ga je njegova organizacija za kandidata u Sabor. Vodeći se načelom presumpcije nevinosti, nakon što je predložen, mi smo se usuglasili na razini Predsjedništva o njegovoj kandidatiri. Potvrda optužnice stigla je nakon izbora, polovicom srpnja", ustvrdio je Bačić.

'Kazneno djelo ima ime i prezime'

Na pitanje je li ga iznenadilo što se u "aferi Janaf" spominju članovi HDZ-a, SDP-a i HNS-a, Bačić je kazao da korupcija i kriminal nisu stranački obojani.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nikoga ne optužujem od kolega, ali želim reći da kazneno djelo ima ime i prezime. Bilo kakvo kazneno djelo da se dogodi, a da ga je počinio netko iz HDZ-a, odbijam da ima ikakve veze s HDZ-om ili drugom političkom strankom. Vidite da su neki iz SDP-a i HNS-a, možda i neke druge stranke. Ne bih generalizirao već vezao djelo uz osobu imenom i prezimenom", kazao je Bačić za RTL.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo