O Aniti Nosić / Bačić o aferi HDZ-ovke koja je uz državnu subvenciju kupila stan: 'To je apsolutno neprimjereno'

Image
Foto: PIXSELL/Općina Lovreć

Osvrnuo se i na intenzivna ažuriranja imovnskih kartica državnih dužnosnika, nakon recentnih afera

7.2.2020.
12:32
PIXSELL/Općina Lovreć
VOYO logo

Presjednik Kluba zastupnika HDZ-a Branko Bačić izjavio je u petak kako je ponašanje načelnice općine Lovreć Anite Nosić apsolutno neprimjereno te vjeruje da će stranačka tijela odlučivati o tome.  

"Iz onoga što sam pročitao, to je apsolutno neprimjereno ponašanje. Neprihvatljivo mi je da sjajan zakonski model kako da mladi dođu do stana, kojeg sam ja autor, završi u ovakvoj aferi. Vjerujem da će nadležna stranačka tijela odlučivati o tome", istaknuo je Bačić u izjavi novinarima u Saboru komentirajući slučaj načelnice Nosić koja je preko APN-a uz državnu subvenciju kupila stan u Zagrebu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osvrnuo se i na intenzivna ažuriranja imovnskih kartica državnih dužnosnika, nakon recentnih afera s manjkavim ili netočnim podacima, rekavši da je on svoju ispunio prije 17 godina.

"U imovinsku karticu sam unio kuću i vikendicu jer su se tada kartice drugačije popunjavale i nisam upisao u nju okućnicu. Prije tri, četiri mjeseca sam dodao i zemljište i procijenio mu vrijednost. K tome sam i kontaktirao prijatelja i nanovo procijenio kuću i vikendicu, pa sam i to unio u karticu. Površina objekata nije se mijenjala", rekao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Istaknuo je i da je popunjavanje imovinske kartice vrlo važan segment koji ukazuje na vjerodostojnost i transparentnost postupanja političara.

"Javnost s pravom očekuje od političara da, kada stupimo na dužnost, naša imovina bude jasna, transparentna i dostupna građanima, kako bi se prilikom izlaska iz politike znalo kako smo postupali, jesmo li se vodili načelom da zanemarimo privatno i brinemo o javnom. Moramo biti pažljivi da upravo u ovom segmentu ne bude tajni. Ako tako ne postupamo, to se nama političarima obija o glavu", poručio je Bačić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Danas odluka o sastavu Plenkovićevog tima

Što se tiče nagađanja da će biti kandidat za potpredsjednika HDZ-a u timu Andreja Plenkovića na predstojećim unutarstranačkim izborima, kazao je da će tijekom dana biti donijeta odluku o sastavu tima koji bi s Plenkovićem išao u ovu izbornu utakmicu.

Potvrdio je da nije prihvaćeno da kandidatkinja za potpredsjednicu bude izabrana neovisno o tome koliko glasova dobila, ali će svakako predložiti jednu kolegicu za potpredsjednicu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Pozivam sve stranačke prijatelje da u ovoj izbornoj utakmici vodimo računa o sebi, ali i o HDZ-u. Kako ćemo postupati u unutarstranačkim izborima itekako će se reflektirati na rezultate HDZ-a na parlamentarnim izborima. Ne možemo svi misliti isto, kad svi misle isto u pravilu nitko ne razmišlja, ali trebamo voditi računa o očuvanju rejtinga HDZ-a", apelirao je Bačić.

Dodao je i da se s alternativom unutar stranke mogu konfrontirati, a da zadrže civilizacijsku razinu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Svatko ima pravo reći što misli, ali vodimo računa jedni o drugima i o stranci", pozvao je.

Drugo mjesto HDZ-a u anketama smatra odrazom predsjedničkih izbora na kojima je pobijedio Zoran Milanović. Ta je pobjeda bila vjetar u leđa SDP-u, ali uvjeren sam da ćemo ih i prije ljeta stići i ponovo preuzeti prvo mjesto, smatra Bačić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bačić ne strahuje da bi uz Plenkovića mogli biti izabrani kandidati za zamjenika i potpredsjednike iz druge opcije.

"Ne bojim se ničega, kako odluče članovi to je najbolje rješenje za HDZ. Uvjeren sam u pobjedu Andreja Plenkovića“, naglasio je Bačić, a o mogućoj oporbi u Predsjedništvu kaže "bit će onako kako bude".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon izbora nema oporbe, svi moramo biti jedno i ići u pobjedu na parlamentarnim izborima, istaknuo je.

Smatra da se HDZ odlično postavio u postupku donošenja zagrebačkog GUP-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sve primjedbe iz javne rasprave za nas su dobrodošle, a predložili smo amandmane koji ne idu u prilog niti jednom partikularnom interesu nego općem dobru u Zagrebu, zaključio je. 

Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo