OBJAVLJENE POTRESNE SNIMKE IZ VINKOVACA: / 'Svakodnevno smo osuđeni slušati kako se međusobno kolju, a policiju i grad boli briga za to'

Image

Redakcija Net.hr-a dobila je informacije i videozapise o strašnim uvjetima u kojima se drže psi u skloništu 'Tip tip' u Vinkovcima.

2.3.2017.
10:37
VOYO logo

Snimke koje smo dobili od čitateljice prikazuju kako se psi u tom skloništu u Vinkovcima drže u nehumanim i nehigijenskim uvjetima. Nagađa se da ih je tamo oko 50. Sklonište je navodno u vlasništvu veterinara Ilije Stevića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U boksovima drže po nekoliko pasa. Psi se u takvim uvjetima svakodnevno međusobno tuku i ozljeđuju. Obično nastrada najslabiji i onda se ostali psi okome na njega i mrcvare ga.

'Svakodnevno smo osuđeni slušati borbe pasa. To graniči sa zdravim razumom. U današnje bi vrijeme zakonom trebalo biti zabranjeno zlostavljanje životinja, ali očito je kod nas sve dopušteno', čuje se u jednoj snimci.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Psi su krvavi, izgriženi i zlostavljani od drugih pasa, ali i od djelatnice koja ih svakodnevno tuče.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Ovo je koljaža', čuje se u jednoj snimci.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Neprestano lajanje i neopisiv smrad

Na snimkama se čuje kako psi neprestano laju, a jedan pas, kojeg su drugi izgrizli, ne može se ni dignuti. Situacija je, kažu zabrinuti građani koji su snimili video, ista svaki dan. Dodaju da je i smrad koji se širi nesnosan.

Osim toga, boksove u kojima se drže psi, svakodnevno peru šmrkom s hladnom vodom. Na taj način peru i pse, a oni ostaju mokri, kako ljeti, tako i na vrlo niskim zimskim temperaturama. Ostaju mokri na golom betonu. Ove je zime tamo zabilježeno čak minus 23 stupnja. Fekalije odlaze u improviziranu cijev u zemlju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Grad ne obavlja nikakve provjere, a ne reagira ni policija

Doznajemo kako sklonište financira grad Vinkovci, ne obavljaju se nikakve kontrole i provjere. Svi su obaviješteni, ali nitko ne reagira. Ljudi koji su snimili ova videa kažu da su zvali policiju, no oni nisu reagirali već su im rekli da zovu udrugu za zaštitu životinja. Autori snimke ne znaju koju udrugu za zaštitu životinja bi mogli zvati te pozivaju one udruge koje su aktivne i rade, da dođu i pomognu u rješavanju ove situacije.

'Radi se o kaznenom djelu zlostavljanja životinja o kojem svi šute jer se boje vlasnika', rekli su redakciji Net.hr-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na stranicama azila 'Tip Tip' u Vinkovcima stoji da posluju u sklopu veterinarske ambulante te pružaju usluge hvatanja pasa bez nadzora na javnoj površini i uklanjanja uginulih i pregaženih pasa i mačaka s prometnica i javnih površina'. Te poslove obavljaju za potrebe grada Vinkovaca još od 1995. godine.

Vlasnik 'Tip tip' skloništa i veterinarske ambulante oglasio se komentarima ispod snimki objavljenih na Facebooku, a sve je nazvao 'čistom ljubomorom'.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Bolesni ljudi, a ne znaju gdje je psihijatrija da potraže pomoć', samo je jedan od njegovih komentara ispod objavljenih snimki.

Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo