Interveniralo osiguranje / Austrijski novinar silom htio na sastanak kod Predsjednice: 'Ovo je policijska država!'

Austrijski novinar Kronenzeitunga silom je pokušao ući u prostoriju u kojoj su privatan razgovor vodili lideri dvaju država

11.9.2018.
11:17
VOYO logo

U prostorijama Hrvatske gospodarske komore u utorak u prijepodnevnim satima počeo je hrvatsko-austrijski gospodarski forum, tijekom kojeg je zabilježen manji incident. 

Naime, austrijski novinar Kronenzeitunga silom je pokušao ući u prostoriju u kojoj su privatan razgovor vodili hrvatska predsjednica Kolinda Grabar Kitarović i austrijski predsjednik Alexander Van der Bellen. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako doznajemo, radi se o Kurtu Seinitzu, novinaru austrijskog Kronenzeitunga koji prati teme vezane uz austrijskog kancelara Sebastiana Kurza i austrijsku unutarnju i vanjsku politiku. 

Kad su mu okupljeni pokušali zapriječiti prolaz, Austrijanac je počeo negodovati i vikati kako je Hrvatska 'policijska država', nakon čega ga je osiguranje moralo spriječiti uz primjenu sile.

Kako doznajemo, novinar je mislio kako se samo njemu ne dopušta ulazak u prostoriju pošto je prethodno vidio službenog fotografa HGK kako ulazi u prostoriju. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ostaje vidjeti hoće li za spomenutog novinara biti sankcija. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Hell's kitchen
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo

Još iz rubrike