Austrija odlučuje o izručenju Sanadera

Bivši hrvatski premijer Ivo Sanader već je pet mjeseci u pritvoru u Salzburgu, a u ponedjeljak se odlučuje hoće li konačno biti izručen Hrvatskoj.

8.5.2011.
22:44
VOYO logo

Bivši hrvatski premijer Ivo Sanader već je pet mjeseci u pritvoru u Salzburgu, a sutra se odlučuje hoće li konačno biti izručen Hrvatskoj. Nakon što su austrijski istražitelji s njime obavili sve što ih je zanimalo zbog sumnji u pranje novca u Austriji, pritvor mu je u Zemaljskom sudu u Salzburgu 8. ožujka produljen još dva mjeseca.

Izručenje bivšeg premijera Hrvatska traži zbog sumnji u zloporabu položaja i ovlasti te udruživanja u zločinačku organizaciju. Sanader ne pristaje na izručenje Zagrebu, tvrdeći da mu se u domovini neće pravedno suditi. Na tragu toga na posljednjem ročištu u Salzburgu Sanaderu je ekstradicijski pritvor produljen zbog "rješavanja još nekih otvorenih pitanja". U petak je u posljednji trenutak potvrđeno da je austrijsko pravosuđe zaprimilo sve tražene dokumente od hrvatskih kolega.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sanaderovi odvjetnici, međutim, tvrde da još nisu dobili na uvid sve dokumente koje su tražili. Sanader je Austriji zanimljiv i zbog afere Hypo, no sigurno je da će se na njegov dolazak u Zagreb, zbog procedure, još pričekati, čak i ako bi danas sud odredio da ga se izruči Hrvatskoj.

Vezani članak:

arti-201105040844006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo