OBNOVA ULICE / Asfaltirali stabla! Voditelj projekta: 'Sve je po pravilima struke. Negdje je izvedeno bolje, a negdje lošije'

Image
Foto: Splitski dnevnik

Morali smo se prilagoditi stanju na terenu, ali i prolaznicima, tvrdi voditelj projekta u Vukovarskoj ulici

27.9.2019.
12:15
Splitski dnevnik
VOYO logo

Vukovarska ulica ulazi u drugi mjesec radova, ali poslovi koji se na njoj odvijaju zbunjuju građane, piše Splitski dnevnik.

Naime, rekonstrukcija pločnika radila se s namjerom da se popravi asfalt koji se rastom korijena stabala u drvoredu izdigao i onemogućavao normalnu šetnju. Sada umjesto da su se stabla okružila kamenim gredicama, ona su doslovno – asfaltirana, kako možete vidjeti na fotografiji koju je jedna Splićanka objavila na Facebook stranici Split i oko Splita.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Morali smo se prilagoditi stanju na terenu"

Prema projektnoj dokumentaciji, radovi uključuju korekciju nagiba kolnika, popravak rubnjaka i pločnika koji su oštećeni korijenjem stabala koja su posađena na toj dionici. Nijedno stablo ne bi trebalo biti uklonjeno, a u planu je sadnja novih na mjestima gdje nedostaju.

"Drvored je zaštićen, na njemu neće biti nikakve siječe stabala, ali na tom prostoru postoje i mlada i stara stabla i morali smo se prilagoditi stanju na terenu, ali i prolaznicima. Da bi to izveli bilo je nužno osigurati najmanje 60 centimetara prolaza od zida za šetače i majke s kolicima. Gdje smo mogli ispunili smo uvjete i stavili smo obrube, a gdje nismo pokušali smo to riješiti na ovakav način, negdje je to izvedeno bolje, a negdje lošije", kaže nam Josip Šitum, voditelj projekta na Vukovarskoj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dodaje kako je u suradnji s Parkovima i nasadima podrezano korijenje stabala, te da ne bi trebalo biti problema s njima duži niz godina.

"Sve se radilo prema pravilima struke i napravilo se maksimalno što se moglo, čak smo i na donjem djelu Vukovarske, poviše općine navukli površinski dio asfalta, iako on nije bio u projektu, ali tamo se za sada neće zasaditi stabla. Na Vukovarskoj je uz obnovu starog drvoreda posađeno još sedam novih stabala", kazao je Šitum.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo