Apokalipsa u Stankovcima teška 350 milijuna kuna!

Poduzetnička zona u Stankovcima pompozno je 2009. u Solarisu okićena titulom najuspješnije zone u Hrvatskoj, u konkurenciji njih čak 130 nominiranih.

21.4.2013.
12:34
VOYO logo

To je zona s 11 pogona u koje je bilo investirano oko 350 milijuna kuna. U komunalno opremanje njezinih 28 hektara općina Stankovci izdvojila je četiri milijuna kuna, a država osam. Prognozirala joj se blistava budućnost, najavljivali se brojni novi proizvodni pogoni, reklamirao čisti poduzetnički uspjeh. Samo koju godinu poslije - prava kataklizma. Postala je zona duhova, piše Slobodna Dalmacija.

Od 11 modernih, uglavnom proizvodnih pogona, s više od 350 zaposlenih, ostale su samo - kulise.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Većina zatvorenih objekata prodaje se ili iznajmljuje. Vlasnici se pokušavaju izvući iz kreditnih omča koje im banke zatežu oko vrata. Zona je doživjela rekordan krah! No, usred apokaliptične slike, probija se novi bijeli put, za neke nove poduzetničke avanturiste. Lokalna samouprava krči put u zoni za aneks od 64 dodatna hektara proširenja!?

Naime, načelnik Željko Baradić ima novi plan - tu će se graditi solarne elektrane. Prvi investitor, tvrtka “Senega” d.o.o. Stankovci, upravo je dobila dozvolu i u idućih 15-ak dana započet će s radovima, kaže Baradić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Problem je u tome što investitori na dozvole čekaju tri godine. Umjesto da im se izdaju u roku od najviše 6 mjeseci, investicija od 100 milijuna eura čeka godinama zbog spore hrvatske administracije", zaključuje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo