Tko može neka daruje krv / Apel građanima: Zalihe su niske, ljudi cijeli dan čekaju u Petrovoj da daju krv

Image
Foto: HZTM

Ozlijeđeni u potresu prebačeni su u bolnice

29.12.2020.
20:36
HZTM
VOYO logo

Na stranici Hrvatskog zavoda za transfuzijsku medicinu stoji obavijest kako su zalihe u Hrvatskoj iznimno niske:

"Želimo Vam prikazati stanje zaliha krvi u Hrvatskom zavodu za transfuzijsku medicinu koji prikuplja preko 50% krvi u Republici Hrvatskoj i opskrbljuje krvlju i krvnim pripravcima preko 30 zdravstvenih ustanova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

https://ip.index.hr/remote/indexnew.s3.index.hr/45ac632c-12e5-4e9f-a45f-eb391aaa3eb4.jpg?width=765&height=402

Na slikama (doze krvi) prikazano je trenutačno stanje zaliha krvi prema krvnim grupama. Optimalne količine su između vrijednosti označene kao PREMALE i PREVELIKE ZALIHE.

Ako su trenutačne količine krvi Vaše krvne grupe ispod oznake PREMALE ZALIHE, molimo Vas da se odazovete na akcije dobrovoljnog darivanja krvi prema rasporedu darivanja koji je objavljen na našoj web stranici ili kod nas u Hrvatski zavod za transfuzijsku medicinu, Petrova 3, 10 000 Zagreb.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ako su trenutačne količine krvi Vaše krvne grupe iznad oznake PREVELIKE ZALIHE, molimo Vas privremeno odgodite darivanje dok se zalihe Vaše krvne grupe ne smanje.

Zahvaljujemo Vam na darovanoj krvi u ime svih onih kojima je krv potrebna", napisali su. Nemojmo zaboraviti kako su ozlijeđeni u potresu prebačeni u druge bolnice, pa tako i zagrebačke i kako je krv svim zdravstvenim ustanovama itekako potrebna. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo