Kadrovsko čišćenje / Anušić smijenio dvoje Banožićevih suradnika: I oni izazvali nesreću večer prije svog bivšeg šefa

Image
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

Dan prije nesreće bivšeg ministra Banožića u kojoj je smrtno stradala jedna osoba, u drugoj prometnoj nesreći sudjelovalo je i službeno vozilo MORH-a. Prometna nesreća se dogodila na županijskoj cesti Marinci- Bogdanovci i u njoj nitko nije ozlijeđen. Vozilom je upravljao Banožićev šef osiguranja, a u njemu je bila i Nataša Pejčić Šušković. Bili su na službenoj dužnosti, vraćali su se iz Bogdanovaca gdje je održana 32. obljetnica sjećanja na stradale civile iz tog kraja

28.11.2023.
11:58
Ivo Cagalj/PIXSELL
VOYO logo

Nakon što je postao ministar Ivan Anušić odlučio se na prve poteze unutar svog kabineta. Smijenio je šeficu protokola Natašu Pejčić Šušković i šefa osiguranja bivšeg ministra Banožića, piše Novi list.

Prema potvrdi MORH-a razriješeni dužnosnici vraćaju se sukladno Zakonu o državnim službenicima na ranija radna mjesta. Nataša Pejčić Šušković vraća se u Hrvatski Sabor u Ured za protokol u kojem će biti savjetnica, a šef osiguranja u svoju vojnu postrojbu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dan prije nesreće bivšeg ministra Banožića u kojoj je smrtno stradala jedna osoba, u drugoj prometnoj nesreći sudjelovalo je i službeno vozilo MORH-a. Prometna nesreća se dogodila na županijskoj cesti Marinci- Bogdanovci i u njoj nitko nije ozlijeđen. Vozilom je upravljao Banožićev šef osiguranja, a u njemu je bila i Nataša Pejčić Šušković. Bili su na službenoj dužnosti, vraćali su se iz Bogdanovaca gdje je održana 32. obljetnica sjećanja na stradale civile iz tog kraja. Protiv šefa osiguranja će se zbog nesreće pokrenuti postupak utvrđivanja materijalne odgovornosti na Vojnostegovnom sudu.

Image
RJEŠAVAT ĆE SE ZAOSTACI /

Anušić nakon pozdrava s Milanovićem: 'Suradnja s njim bit će kako nalažu zakon i Ustav'

Image
RJEŠAVAT ĆE SE ZAOSTACI /

Anušić nakon pozdrava s Milanovićem: 'Suradnja s njim bit će kako nalažu zakon i Ustav'

U međuvremenu, bivši ministar Banožić oporavlja se od nesreće nakon bolničkog liječenja kod kuće, ali ga čeka kaznena prijava za ubojstvo iz nehaja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bivšim dužnosnicima Ministarstva obrane zaredale su se dvije nesreće zaredom u razmaku od nepunih 12 sati nakon što su sudjelovali na istim službenim događajima. Zbog toga se postavljalo i pitanje alkohola pogotovo u slučaju bivšeg ministra Banožića, ali nalazima iz Centra za forenzička ispitivanja Ivan Vučetić to je demantirano. Još se ne zna pod kakvim se okolnostima dogodila prometna nesreća Banožićeve šefice protokola i šefa osiguranja.

Zasad se još ne zna hoće li biti još promjena i kadrovskih zahvata u Ministarstvu obrane s dolaskom novog ministra, ali u vrhu Vlade ističu da je to normalna pojava i da si ministar sam bira suradnike u svom kabinetu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

POGLEDAJTE VIDEO: Osmjeh od uha do uha kod obojice. Pogledajte kako je izgledao prvi službeni susret Anušića i Milanovića

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo