BRAVO! / Ante i Andrzej kod Baške Vode spasili Čehinju i dvije curice: 'Jaka bura odnijela ih je daleko u kanal'

Image
Foto: Ivona Ćirak/Privatni album/Makarska Danas/Dusko Jaramaz/PIXSELL

'Bile su na dasci za veslanje (SUP) i jaka bura ih je odnijela već za minutu daleko u kanal. Mi smo ležali na žalu kad se pojavio muškarac koji je paničario i hvatao se za glavu trčeći s mula prema gostioni Azimut', govori Ante

6.9.2023.
11:03
Ivona Ćirak/Privatni album/Makarska Danas/Dusko Jaramaz/PIXSELL
VOYO logo

Lijepa priča stiže iz malog mjesta Promajna kod Baške Vode.

Zahvaljujući brzoj reakciji Ante Ćapine iz Promajne i turista Andrzeja Blaszczaka, jučer u popodnevnim satima spašena je majka s dvoje male djece u dobi od tri i pet godina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za portal Makarska Danas sve je ispričao upravo 'spasitelj' Ćapin.

Image
blizu stijena /

Kod Prvića spašavali plivača. Izranjao i izranjao, ali nije uspio doći do obale. Nosio ga jak vjetar

Image
blizu stijena /

Kod Prvića spašavali plivača. Izranjao i izranjao, ali nije uspio doći do obale. Nosio ga jak vjetar

"Jučer popodne na udaljenosti od oko 2 km od obale, ispred lučice u Promajni, moj gost Andrzej Blaszczak i ja spasili smo s njegovim gliserom majku s dvoje malodobne djece. Bile su na dasci za veslanje (SUP) i jaka bura ih je odnijela već za minutu daleko u kanal. Mi smo ležali na žalu kad se pojavio muškarac koji je paničario i hvatao se za glavu trčeći s mula prema gostioni Azimut", govori Ćapin pa dodaje:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Drugi ljudi su gledali u pravcu mora i vidio sam malu crnu točku kako se brzo gubi u velikim valovima prema Braču. Viknuo sam Andreju 'brzo pali gliser' i u tom trenu je vidjevši nas doplivao i taj čovjek koji je rekao da mu je na dasci žena i dvije male curice. Prošlo je par minuta dok ih nismo uočili u vjetrovitom i valovitom moru", priča.

Došli su do njih i brzo ih podignuli u gliser, a onda se probijajući kroz velike valove i jaki vjetar, vratili nazad u lučicu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Tek mi se sad vratio život. Sreća da je mlada Čehinja iz Praga ostala prisebna u toj nevolji i držala ravnotežu na dasci te grlila obje curice. A sretni tata je ljubio sve tri kad su se ukrcale u gliser", ispričao je Ćapin, a onda je otac spašenih djevojčica njega i Blaszczaka počastio bocom vina.

POGLEDAJTE VIDEO: U Poljsku kreće 40k HGSS-ovaca. Sudjelovat će u simulaciji spašavanja u katastrofalnim poplavama

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo