Ante Gotovina kreće u veliki posao s tunama

General Ante Gotovina krajem siječnja osnovao je tvrtku Pelagos net farma d.o.o.

15.3.2013.
11:30
VOYO logo

Nova tvrtka Ante Gotovine jedina se javila na natječaj za koncesiju na pomorskom dobru za uzgoj tuna na lokaciji između otoka Vrgada i otočića Gira. Zadarska županija raspisala je javni natječaj za koncesioniranje površine 60 tisuća četvornih metara na kojem se u kavezima može uzgajati do 450 tona tuna godišnje.

Bit će direktor

Upravni odjela za more i turizam proveo je natječaj, utvrdio da tvrtka 'Pelagos' zadovoljava sve uvjete i uz suglasnost župana predloženo je Županijskoj skupštini da se na skorašnjoj sjednici Gotovininoj tvrtki izda koncesija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Suosnivač tvrtke 'Pelagos' je Gotovinin prijatelj Milan Mandić, direktor 'Jadran-tune' iz Biograda, tvrtke koja je prije nekoliko mjeseci u biogradskoj poslovnoj zoni otvorila najsuvremeniju hladnjaču u kojoj će se moći smrzavati 100 tona ribe dnevno, a tu je i pogon za obradu ribe.

Registrirani i za turizam

Pogon je krajem prošle godine otvorio ministar Tihomir Jakovina, a na svečanosti je bio i generalov brat Boro Gotovina. Ante Gotovina će u 'Pelagosu' biti direktor, a zanimljivo je da je ta tvrtka osim za poslove vezane uz ribarstvo, registrirana, među ostalim za sve vrste turizma od seoskog preko pustolovnog do golf-turizma, piše Slobodna Dalmacija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Druga tvrtka Ante Gotovine s prijateljem Željkom Dilberom Adriatik gradnja, radi na plinifikaciji Zadra kako podizvođač tvrtke EVN Croatia.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo