Anonymousi opet 'srušili' Josipovića

Anonymousi su, kako su i najavili, u subotu ujutro ponovno srušili stranicu hrvatskog predsjednika. No, na tome nisu stali!

11.2.2012.
11:19
VOYO logo

Već drugi put u svega nekoliko dana, internetska stranica predsjednika Ive Josipovića u subotu je bila nedostupna. Pretpostavlja se da je za to odgovoran hakerski napad skupine Anonymous, koja je nezadovoljna Josipovićevim izjavama vezanim uz ACTA-u.

Sporna je njegova podrška ACTA-i te usporedba da skidanja podataka s interneta s uzimanjem hrane s polica dućana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"To je isto kao da dođete, recimo, u samoposlugu, uzmete neke artikle, i kažete: "Gle, ovo mi je zgodno i lijepo, ja bih to uzeo i moje je ljudsko pravo da se hranim – smatra Josipović.

Slaba zaštita

Nakon što je stranica www.predsjednik.hr srušena u četvrtak, hakeri su na Facebooku najavili njezino rušenje za subotu od 10 do 13 sati. Rečeno - učinjeno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Stranica je srušena, unatoč tome što su iz Ureda predsjednika jučer najavili da će poduzeti sve mjere da spriječe takav napad. Stranica se nakon sat i pol od rušenja ponovno učitava, no otežano.

Nakon predsjednikove stranice Anonymousi nisu mirovali. Nastavili su dalje, pa su tako iza podneva na svojoj Facebook stranici objavili da su srušili i stranicu www.zamp.hr. A potom su srušili i internetsku stranicu IGH.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Inače, hakeri povezani sa skupinom Anonymous na svom su twitter profilu objavili kako su sinoć "srušili" službene internetske stranice američke obavještajne agencije CIA-e.

Posljednji je to u nizu napada na internetske stranice raznih državnih institucija koje poduzima ova hakerska skupina. Iako nisu naveli konkretan razlog rušenja CIA-ine stranice, do sada su napadali brojne državne institucije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo