zvali ga na razgovor / Anonimna prijava: Zadranin koji je promijenio grafit 'Ubi Srbina' završio na policiji

Image
Foto: Facebook/Vijesti.hr

Ističe kako je policijski djelatnik bio izuzetno profesionalan i ljubazan, a anonimnog prijavitelja pozvao je da ga prijavi imenom i prezimenom

10.1.2019.
17:09
Facebook/Vijesti.hr
VOYO logo

Mladi Zadranin Jure Zubčić prije mjesec dana odlučio se pobuniti protiv sve učestalijih govora mržnje u svom gradu. Jure je na zidu jedne zgrade ugledao grafit "Ubi Srbina", nakon čega je odlučio na jednostavan, ali efikasan način u potpunosti izmijeniti poruku u "Ljubi Srbina". 

"Grafit je napisan na zgradi Mjesnog odbora Stanovi u Zadru. Ne znam prije koliko ga je autor napisao, ali čim sam ga primjetio, nije bilo razmišljanja treba li reagirati. Svi gledamo govor mržnje u medijima, ali on se događa i u našem susjedstvu. Građanska je dužnost odgovoriti na takve ispade. I da parafraziram poznatu izreku - Kad govor mržnje postane svakodnevnica, otpor postaje dužnost", objasnio je tada za Vijesti.hr Jure svoj postupak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dobio poziv za policijski razgovor

Zubčić je na svom Twitteru danas objavio da je zbog mijenjanja grafita završio na policiji. "Podnesena je anonimna kaznena prijava protiv mene zbog uništavanja tuđe imovine zbog dopisanog slova "Lj" te sam danas povodom toga bio na policiji na razgovoru. Priznajem da sam dopisao slovo Lj, ali ne smatram da sam uništio tuđu imovinu već upravo suprotno, popravio je!", napisao je Zubčić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ističe kako je policijski djelatnik bio izuzetno profesionalan i ljubazan, a anonimnog prijavitelja pozvao je da ga prijavi imenom i prezimenom te se zapitao je li prijavitelj podnio kaznenu prijavu protiv nepoznatog počinitelja čiji je grafit ispravio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo