zar smo toliko bešćutni? / ANKETA: Žele li Hrvati pomoći izbjeglicama iz Sirije?

Image
Foto: AP Images

Sudeći prema dosadašnjim rezultatima ankete na našem portalu, koja ispituje hoće li se hrvatski građani uključiti u humanitarne akcije pomoći izbjeglicama, čak 44 posto sudionika je protiv toga da Hrvatska uopće prihvati ljude koji su pobjegli iz svojih domova kako bi sačuvali vlastite živote

25.8.2015.
17:54
AP Images
VOYO logo

Dok se Europa suočava s humanitarnom krizom, političari i građani brojnih europskih država ne gledaju blagonaklono na izbjeglice koje pristižu s Bliskog istoka bježeći od rata, gladi i bolesti. Tako jedne države dižu ograde na granici, a druge su tjerale izmučene imigrante vodenim topovima.

Iako hrvatski političari neprestano pozivaju na solidarnost i humanost, jer su se i Hrvati našli u sličnoj situaciji prije nešto više od 20 godine, čini se kako su građani skeptični.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sudeći prema našoj anketi, koja je ispitivala hoće li se hrvatski građani uključiti u humanitarne akcije i pomoći izbjeglicama, čak 44 posto sudionika je protiv toga da Hrvatska uopće prihvati ljude koji bježe kako bi sačuvali gole živote. Njih 30 posto smatra kako trebamo biti solidarni i pomoći, dok 26 posto nije sigurno na koji način pomoći izbjeglicama i hoće li se uključiti u humanitarne akcije. 

Stoga, postavlja se pitanje jesmo li uistinu toliko bešćutni i zar sjećanja tako kratko traju. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kakav je vaš stav? Hoćete li na ikakav način pomoći ljudima pred našim granicama? Recite nam u anketi i komentarima!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo