Registar zaposlenih u javnom sektoru / ANKETA Sarajevo objavilo plaće zaposlenih u javnom sektoru. Pitamo vas: Treba li i Hrvatska?

Image
Foto: Vlada Kantona Sarajevo/RTL

Obznanjena su imena, prezimena, pozicije, stručna sprema i visina plaća službenika zaposlenih u javnom sektoru

19.4.2019.
12:28
Vlada Kantona Sarajevo/RTL
VOYO logo

URED za borbu protiv korupcije i upravljanje kvalitetom Kantona Sarajevo u suradnji s Misijom OSCE-a u BiH jučer je predstavio Registar zaposlenih u javnom sektoru na području sarajevskog kantona, javlja Radio Sarajevo.

Ovom tzv. Bijelom knjigom obznanjena su imena, prezimena, pozicije, stručna sprema i visina plaća službenika zaposlenih u javnom sektoru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zanimljivo, stranica od jutra ima problema s radom jer je interes građana prevelik.

Na ovaj način građani će moći doznati koliko zarađuje pojedini djelatnik javnog sektora. Primanja ljudi koje plaćaju kroz proračun tako će moći usporediti sa svojima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kolike su plaće?

Prema pisanjuKonobar u Skenderiji mjesečno dobije 667 maraka, a direktor Skenderije ima plaću višu od dvije tisuće maraka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Čuvar u Vodovodu mjesečno primi 917 maraka, osoba koja očitava vodomjere naplati 969, a novinar u ovom javnom poduzeću naplati preko 1.400 maraka.

Fond Kantona Sarajevo za izgradnju stanova, mjesečno osobi koja arhivira dokumente i kopira ih plaća 869,5 KM, a vozač u Fondu dobije 925 KM.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vozač u Fondu "Memorijal" ima plaću 850 maraka, zaštitar 819, domar 850, a direktor više od 2.000 maraka plaće.

Prvak drame u Narodnom pozorištu ima više od 2.300 maraka, zborski pjevač 1.197, a daktilograf mjesečno dobije i do 700 KM plaće", piše Radio Sarajevo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Treba li ovo i Hrvatskoj?

I dok diljem BiH traje provjeravanje koliku tko u javnom sektoru ima plaću, o nekom sličnom Registru u Hrvatskoj se ne govori. No, treba napomenuti, da bi objavi ovog Registra u Hrvatskoj zapreka mogao biti GDPR...

Što mislite, treba li ovakav Registar Hrvatskoj?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Recite nam svoje mišljenje u anketi!

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo