ADIO, KUNO / ANKETA Jeste li se priviknuli da su cijene u trgovinama izražene samo u eurima?

Image
Foto: Screenshot RTL Danas

Prema Zakonu, kuna je morala biti obavezno iskazana do zadnjeg dana u 2023. godini, a rok kada bi kune trebalo obrisati ostavljen je poprilično fleksibilno

9.1.2024.
14:12
Screenshot RTL Danas
VOYO logo

S dolaskom nove godine prestala je obveza dvojnog iskazivanja cijena u trgovinama i ugostiteljskim objektima. Stoga vas u novoj anketi pitamo jeste li se naviknuli na cijene u eurima u trgovinama.

Iako ih više ne bi trebalo biti, kune doduše nisu preko noći nestale. Prvih dana 2024. još uvijek su se mogle vidjeti u nekim internetskim trgovinama, kao i na policama dijela trgovina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema Zakonu, kuna je morala biti obavezno iskazana do zadnjeg dana u 2023. godini, a rok kada bi kune trebalo obrisati ostavljen je poprilično fleksibilno.

To se mnogim građanima sviđa jer mnogi od njih i danas u glavi preračunavaju cijene u kune. Ipak, dio velikih trgovačkih lanaca najavio da da su si za posao mijenjanja cijena, odnosno micanja kune uzeli dva tjedna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S druge strane, internet bankarstvo prešlo je u potpunosti na eure pa tako iznose plaća, računa i stanja kredita od sada možete gledati samo u eurima.

POGLEDAJTE VIDEO: Zbogom kuno! Vodimo vas kroz povijest valute kojom smo plaćali skoro tri desetljeća

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo