ODGOVORIO NA OPTUŽBE / Plenković o nasilju nad ženama: 'Uvijek postoje kreteni'. Grbinu poručio: 'Kako ga nije sram hodati po cesti'

Image
Foto: Luka Batelić/Pixsell

Odgovorio je na optužbe šefa SDP-a Peđe Grbina da im je HDZ ukrao program o mirovinama. 'Njihova postignuća nisu vrijedna spomena. Prepisivati od onih koji nisu učinili ništa, bila bi zadnja stvar koju bi samo netko tko ništa ne zna mogao učiniti', tvrdi Plenković

6.4.2024.
14:12
Luka Batelić/Pixsell
VOYO logo

Premijer Andrej Plenković u subotu u Zagrebu predstavlja program stranke, a nakon druženja s građanima komentirao je novo izvješće Agencija Fitch koja je potvrdila kreditni rejting Hrvatske 'BBB+' uz pozitivne izglede naglasivši da je to najviša investicijska razina dosad.

"Želimo da građani na izborima naprave odabir između politike koja jamči stabilnost, sigurnost, pouzdanost i program koji se može nositi s krizama koje su nas pogodile", rekao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
NOVA RUNDA /

Milanović napao Plenkovića na Fejsu: 'Branio sam Ustav od njega. A šutjeli su kvarni analitičari, biskupi'

Image
NOVA RUNDA /

Milanović napao Plenkovića na Fejsu: 'Branio sam Ustav od njega. A šutjeli su kvarni analitičari, biskupi'

'Opet netko prigodno vadi poruke'

Dotaknuvši se nepovoljne demografske slike, Plenković je rekao da je ona u silaznoj putanji od 1950. godine. "S tim se problemom suočavaju brojne države. Napravljene su studije i imamo dvije vrste trendova - starenje populacije i prelazak iz ruralne u urbane dijelove kao i iz manje razvijenih članica u bolje razvijene. Ubrzali smo prosječni razvoj, a proces potrage za radnom snagom bit će strukturiran i organiziran", dodao je.

Komentirajući poruke između ministra mora, prometa i infrastrukture Olega Butkovića i nekadašnje državne tajnice, sada USKOK-ove optuženice Josipe Pleslić ex Rimac, ustvrdio je da "opet imamo situaciju da netko prigodno vadi poruke".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ako su uopće autentične, protuzakonito ih daje novinarima, a onda mi to moramo komentirati. To sve ima policija i DORH. Ako nisu ništa poduzeli pet godina, znači da onda sve to skupa ne predstavlja ništa. Da su imali što za postupati, postupali bi", poručio je.

O ubojstvima u Zagrebu: 'Uvijek postoje kreteni i primitivci'

Nakon ubojstava dviju žena u Zagrebu u razmaku od samo nekoliko sati u petak, Plenković je poručio da se Istanbulska konvencija itekako provodi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Postroženi su zakoni, naša je vlada uvela kazneno djelo femicida. Povećali smo i kazne za silovanje. Ovo djelo po meni ima obilježja teškog ubojstva žene baš zato što je žena. Jedna smo od samo četiri članice Europske Unije koje imaju regulirano to kazneno djelo. Što god napravili, uvijek postoji nekakav divljak, primitivac, nasilnik koji učini ovakva brutalna kaznena djela što je za najgoru osudu. Što su kazne više, što će sud to strože primjenjivati, to će politika djelovati odvraćanje kako treba. Stopostotnog jamstva nema, uvijek postoje kreteni", zaključio je dodavši kako se SDP-ova vlada nije usudila ratificirati Istanbulsku konvenciju.

Odgovorio je na optužbe šefa SDP-a Peđe Grbina da im je HDZ ukrao program o mirovinama, i rekao je da ih oni ne zanimaju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"On ne postoji. Abdicirao je s mjesta predsjednika SDP-a. Ne znam kako ga nije sram hodati po cesti s tom bivšom ulogom. Smjesta je morao dati ostavku. Njihova postignuća nisu vrijedna spomena. Prepisivati od onih koji nisu učinili ništa, bila bi zadnja stvar koju bi samo netko tko ništa ne zna mogao učiniti", tvrdi Plenković.

'Milanović krši Ustav, vrijeđa i bljuje najgore vrste uvreda'

Novinari su ga pitali ima li informacije je li netko u sustavu zakazao i nije obavijestio predsjednika Zorana Milanovića o situaciju u Čepinu. Podsjetimo, Milanović je otkazao dolazak na 15. obljetnicu osnutka ogranka Udruge hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata u petak, a iz njegovog Ured su pojasnili da je od nadležnih institucija dobio informacije i podatke o organizatoru koji mu ranije nisu bili poznati. Neslužbeno smo doznali da je razlog za nedolazak bila informacija da je čelnik čepinskog ogranka Udruge osuđen za silovanje, što u toj udruzi nisu mogli potvrditi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ja da imam informaciju? Nemam pojma. Ne znam kud se on kreće niti me briga", rekao je.

"Koliko se sjećam, brutalno je izvrijeđao načelnika Glavnog stožera, bivšeg generala Lucića koji više nije vojna osoba. Milanović je prešutio nabavku aviona i sad je još jednom ponizio i iskoristio Hranja. Nakon toga smo shvatili da je besmisleno se s njim sastajatij. Da su bili na zadnjem službenom sastanku, s takvim sugovornikom se 500 godina ne bi pozdravili. Zlorabio je Hranja kad ga je vukao u Slovensku u vrijeme mjera protiv COVID-a, kršio je mjere odlazeći u bužu svom frendu Kovačeviću. Kako da je baš otišao u bužu gdje je brojač novca od svih mjesta? Mi smo tad šutjeli iz pristojnosti da ne kompromitiramo načelnika Glavnog stožera, gdje ga je ovaj odvukao. Mislim da je Hranj pogriješio. Ako već nije politički angažiran, neka se ne miješa. General Lucić je čovjek s dostojanstvom i dignitetom iza kojeg stojimo, a Milanović je taj koji krši Ustav, snižava političku kulturu, vrijeđa, bljuje najgore vrste uvreda. Čovjek s kojim nitko racionalan zna da se ne može surađivati. Onaj tko podržava kršitelja Ustava, taj isto krši Ustav. On nama nešto predbacuje, a protuzakonito je predlagao gospođu Đurđević za predsjednicu Vrhovnog suda, a za suce Ustavnog suda kaže da su bukve, stajske muhe... Mi koji nismo s njim u rodu, ne moramo i nećemo to trpjeti", zaključio je Plenković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

POGLEDAJTE VIDEO: Influencer komentirao političare na TikTokU: 'Trebali su puno ranije, ne kad su stigli izbori'

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo