PLENKOVIĆ O PRESUDI I PANDEMIJI / 'Stranka će vjerojatno sutra u državni proračun uplatiti taj iznos'; O koroni kaže: 'Djelovat ćemo u tri pravca'

Image
Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL

Premijer je kazao da je održan radni sastanak s ključnim ljudima Stožera te da je odlučeno da će se djelovati na tri pravca

25.10.2021.
19:07
Tomislav Miletic/PIXSELL
VOYO logo

U ponedjeljak je održana zajednička sjednica Predsjedništva i Nacionalnog vijeća HZD-a, a premijer Andrej Plenković nakon sjednice održane u Središnjici HDZ-a je dao izjavu za medije.

"Zadovoljni smo načinom na koji je saborski Klub djelovao prošlog tjedna. Donijeli smo odluke koje su se odnosile na izbor glavnog ravnatelja HRT-a i očekujemo da aktivno preuzme svoje dužnosti te da javni servis radi u najboljem interesu građana sukladno svim načelima javnih televizija", rekao je premijer.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Razgovarali smo o posljedicama presude Vrhovnog suda. Donijeli smo odluku o izmjeni financijskog plana HDZ-a za ovu godinu i stranka će vjerojatno sutra uplatiti u državni proračun iznos određen presudom", poručio je Plenković.

Image
STOŽER OBJAVIO NOVE PODATKE /

Danas imamo 680 novozaraženih, dvostruko više nego prošli ponedjeljak: Preminulo je 22 ljudi

Image
STOŽER OBJAVIO NOVE PODATKE /

Danas imamo 680 novozaraženih, dvostruko više nego prošli ponedjeljak: Preminulo je 22 ljudi

'Imali smo radni sastanak'

Osvrnuo se potom na trenutnu epidemiološku situaciju u zemlji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Imali smo radni sastanak s ključnim ljudima Stožera gdje su nam ministar Beroš, doktor Capak i profesorica Markotić predstavili situaciju i prognoze kako će se situacija razvijati u idućim tjednima. Očito smo u nekom novom valu širenja epidemije. Dogovorili smo da djelujemo na tri pravca", kazao je premijer pa nastavio:

Prvi je da promoviramo administriranje treće doze cjepiva. Svi koji su se cijepili, a proteklo je određeno vrijeme, antitijela su se spustila, da iskoriste mogućnost da se cijepe. Drugi je način da se koriste što više maske u zatvorenim prostorima i treća da ministar Fuchs u koordinaciji sa županijskim stožerima vidi kakve su mogućnosti, obzirom na situaciju u pojedinim obrazovnim ustanovama da se eventualno, ako takva situacija bude jer smo uočili u broju novozaraženih po danu da je velik broj djece školske dobi, da se prijeđe na online nastavu s obzirom da idući tjedan nema škole u utorak i srijedu, pa se razmišlja da se cijeli tjedan ostane van klupa kako bi se umirilo kretanje virusa", rekao je Plenković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Velik broj mjera i preporuka je na snazi. Malo smo relaksiraniji nego što bi trebali biti", dodao je premijer.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC17
Gledaj uživo 1.lipnja
VOYO logo