lavovski dueli / Analizirali smo koga će u kojoj izbornoj jedinici sukobiti dvije najjače stranke

Nakon što su koalicije Hrvatska raste i Domoljubna koalicija predale svoje kandidacijske liste za nadolazeće parlamentarne izbore, možemo vidjeti tko s kim ulazi u lavovski duel

19.10.2015.
20:31
VOYO logo

Liste su, konačno, definirane. HDZ je posao dovršio danas, SDP u subotu. No niti jedan predsjednik stranke pred sobom nije imao lagan posao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ovo je doista jedan naporan posao. Prvi put ovo radim, ali dosta je naporno. Evo, kada se dobro sve završi, kada je lista pobjednička, zadovoljstvo je još veće", rekao je Tomislav Karamarko.

"Oko sastavljanja uvijek ima problema, imate i prijatelje kao i svaki čovjek, imate i neka objektivna mjerila i na kraju složiš to tako da je održivo. Ovo je treći put da radim taj posao, možda i posljednji. Ali sada je ovo najvažnije", istaknuo je Zoran Milanović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sada je konačno i jasno kako će točno ta lavovska borba izgledati na terenu.

U prvoj izbornoj jedinici sukoba između šefova stranaka neće biti - Zoranu Milanoviću HDZ na prvom mjestu liste u prvoj jedinici suprotstavlja Željka Reinera. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Šef stranke Tomislav Karamarko u utrku za Sabor ulazi u svojoj zavičajnoj, devetoj izbornoj jedinici, gdje će mu konkurencija biti Ranko Ostojić. 

U drugoj će se mirnom i odmjerenom Josipu Leki suprotstaviti jednako miran i jednako odmjeren Miroslav Tuđman. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U desetoj će jedan na drugog udariti dva ratna veterana: Ante Kotromanović predvodi SDP-ovu listu, a Damir Krstičević HDZ-ovu. 

Zanimljivo, u šestoj jedinici u kojoj je Milanović poslao svog najpopularnijeg ministra Borisa Lalovca, HDZ šalje Dražena Bošnjakovića, nekadašnjeg ministra uprave.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
KSW 94
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo