uoči makedonije / Analiza igrača: što se nakon 'eksplozije' protiv Islanda može od Kauboja očekivati u idućim utakmicama?

Sutra, 21. siječnja, čeka nas utakmica s Makedonijom u 20:30. Ta momčad na neki način Kauboje poznaje u dušu, a ovoga puta su u Poljsku došli posloženiji nego u Dohi

20.1.2016.
16:16
VOYO logo

Hrvatska rukometna reprezentacija izborila je plasman u drugi kruge europskog prvenstva u Poljskoj nakon što je u posljednjem susretu B skupine u Katowicama pobijedila Island 37-28 (19-19).

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
skandinavci bez šanse /

Hrvatska u Katowicama razbila Island i osigurala dva boda za drugi krug!

Image
skandinavci bez šanse /

Hrvatska u Katowicama razbila Island i osigurala dva boda za drugi krug!

Domagoj Duvnjak tvrdi da je moglo proći i bolje, no da su pokazali pravu igru koja ih je dignula za nastavak u daljnjem natjecanju.

"Naravno da je i moglo bolje, mogli smo prenijeti četiri boda. Ostaje taj žal za utakmicom s Norveškom, ali dobro je. Jučer smo pokazali jednu pravu igru i to nas je diglo sigurno i nadam se da ćemo nastaviti tako", rekao je Duvnjak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sutra, 21. siječnja, čeka nas utakmica s Makedonijom u 20:30. Ta momčad na neki način Kauboje poznaje u dušu, a ovoga puta su u Poljsku došli posloženiji nego u Dohi.

"Imali smo priliku igrati s njima u 11. mjesecu u Umagu. Bila je dobra utakmica… Ali gledali smo ih i na ovom prvenstvu, igraju stvarno dobro, igraju pametno. Imaju stvarno jako dobru obranu, a u napadu igraju pametno. Imaju, naravno, Kirila Lazarova koji im je prvi strijelac i prvi igrač u napadu tako da sigurno da ćemo se dobro pripremiti taktički. Idemo na pobjedu, naravno", prokomentirao je Duvnjak makedonske igrače.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Poluvrijeme protiv Bjelorusije bilo je pomalo labavo, a utakmica protiv Norveške bila je loša. Hrvatska momčad potom je eksplodirala protiv Islanda te pokazala što je dosad pripremala. Što se može očekivati u idućim utakmicama?

"Ja se nadam da ćemo nastaviti ovako kao što je jučer bilo protiv Islanda. To je to, to je naša obrana, moramo tako igrati. Jedan za drugog, mislim da smo jučer izašli, kako se kaže, krvavih koljena i to je jedini pravi put i jedini recept. Moramo svaku utakmicu tako igrati i tako će i biti sutra", rekao je Domagoj Duvnjak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Petar Metličić očekuje utakmicu poput ove s Islandom, ali se i nada da će im ta utakmica dati podstrek da nastave s dobrom igrom.

"Ja očekujem da odigramo kao i protiv Islanda. Sigurno da smo malo dobili na samopouzdanju, što je jako bitno. Ali počinje novi turnir, novi protivnici, nova dvorana, drugačiji ambijent. Ja se nadam da će nam ova utakmica dati jedan podstrek da nastavimo igrati dobro i da, naravno, pobjeđujemo", rekao je Metličić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dodao je kako su znali da će biti uspona i padova, ali se nada da će nastaviti u dobrom ritmu i da neće imati loših trenutaka.

Makedonija je, za razliku od Dohe, malo jača i posloženija reprezentacija od one u Dohi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Dosta čvrsto igraju. Nije ih nitko praktički nadigrao osim Francuza u zadnjih 10 minuta, ali držali su i Francuze u egalu. Ekipa koja, htjeli-ne htjeli, počinje sve od Kirila Lazarova. Mislim da je on glavna karika u toj ekipi. Dosta su čvrsti u obrani, ne toliko brza ekipa, nemaju toliko veliku rotaciju. Puno igrača mijenjaju u obrani i napadu i mislim da je tu naša šansa", prokomentirao je Pero naglasivši kako su sigurno umorniji od Hrvata, pa bi Kauboji mogli jakim ritmom doći do pobjede.

Zlatko Horvat prokomentirao je raspored Makedonija-Francuska-Poljska te rekao kako je na kraju ispao dobar te da će ići utakmicu po utakmicu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ići ćemo utakmicu po utakmicu prvo s Makedoncima. Znamo ih dobro, oni znaju dobro nas, sigurno da će se i oni dobro spremiti za nas. Ali ja se nadam da ćemo pokazati onakvu igru kakvu smo jučer pokazali, ja se nadam da će to biti dovoljno za našu pobjedu", kazao je Horvat.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Igra sudbine
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo