slabo poznat medijima / Alketbi nije nikakav šeik? Za to treba puno kriterija koji se moraju ispuniti...

Image
Foto: RTL

O njemu se pisalo u medijima samo jednom i to 3. studenog upravo u kontekstu kupnje udjela prehrambene kompanije

8.11.2022.
7:44
RTL
VOYO logo

Saif Bin Marhan Alketbi koji je platio za preuzimanja paketa vlasništava u Fortenovoj nije toliko poznat u Ujedinjenim arapskim emiratima (UAE) i širem Arapskom svijetu.

Štoviše, kako donosi Večernji list, jedino su dnevne novine UAE na engleskom jeziku Gulf News, i to još 3. studenog tekst pod naslovom " Investitor iz UAE, Saif Alketbi koji je preuzeo udjele ruske Sberbanke kupio je 43% udjela u najvećoj hrvatskoj prehrambenoj tvrtki Fortenova od ruske Sberbanke", čija je financijska transakcija vrijedna pola milijarde eura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izvori bliski kraljevskoj obitelji Al Nahyan za Večernji list potvrđuju da dotični Saif Bin Marhan Alketbi nema titulu šeika. Pojam i titula šeik danas se odnosi na poglavara velike obitelji, plemena ili neke zajednice, ali i za svaku uglednu osobu, koja ima neki vjerski ili svjetovni ugled, kao što su uleme u islamskom svijetu. Obično je "šeik" muškarac ali ova se titula može nazvati i suprugama i kćerima šeika. Šeik može biti osoba ako je završio studij na Sveučilištu islamskih nauka. Titula se stječe doživotno i ona je kao titula princa u drevnoj Rusiji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo