Pozvala SDP-ovce na pobunu, pa je ekspresno izbacili iz stranke

Aleksandru Kolarić, članicu SDP-a, kandidatkinju za potpredsjednicu zagrebačkog SDP-a i nekad glasnogovornicu premijera Ivice Račana, Predsjedništvo je izbacilo iz stranke.

19.9.2013.
22:01
VOYO logo

"Predsjedništvo SDP-a danas me je izbacilo iz stranke, tj. pokrenulo postupak za moje izbacivanje (barem sam tako neslužbeno čula)", rečenica je koju je Aleksandra Kolarić objavila na svom profilu na Facebooku.

Vrlo vjerojatno su Predsjedništvu stranke zasmetali medijski istupi Kolarić, koja je u srijedu kritizirala šefa stranke Zorana Milanovića i članstvo pozvala na pobunu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jedino Bernardić bio protiv

Putem medija prozvala je Milanovića da je glavni krivac za krizu koja je nastala zbog njegova stava oko "lex Perkovića" i sukoba s Bruxellesom.

Prema neslužbenim informacijama, na Predsjedništvu su svi digli ruke za izbacivanje Kolarić iz stranke, a jedini se usprotivio Davor Bernardić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Aleksandra Kolarić je aktualna predsjednica Hrvatske udruge za odnose s javnošću (HUOJ) te kandidatkinja za potpredsjednicu zagrebačkoga SDP-a. U vladi Ivice Račana bila je glasnogovornica.

"Šokirana sam odlukom, načinom na koji je donesena te brzom reakcijom šefa i vodstva stranke", kazala je Kolarić za Dnevnik 3, ističući da joj odluka o isključenju nije službeno priopćena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Smatra da je izbacivanju iz stranke presudila njena kolumna u kojoj je kritizirala premijera zbog slučaja "lex Perković" i pozvala stranačke kolege da reagiraju, jer je Milanovićevo inzistiranje na tom zakonu, kaže, štetno za Hrvatsku. S obzirom, kako je rekla, da je u pitanju nacionalni interes, ocjenjuje da nije bila preoštra u svom istupu.

Izbacivanje iz stranke Kolarić povezuje i s predstojećim izborima za zagrebačko vodstvo SDP-a, gdje su joj protukandidati Gordan Maras i Mirando Mrsić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ovo je prvi put od 1990. da je netko izbačen iz stranke zbog verbalnog delikta, zbog iznošenja vlastitog političkog stava. Ovo je znak da u stranci vlada strah. Žalit ću se na odluku i konzultirati odvjetnika", izjavila je Aleksandra Kolarić.

Reagirao je Mirando Mrsić, koji kaže da su neistinite tvrdnje da je na Predsjedništvu zahtijevao raspravu o medijskom istupu A. Kolarić i njenom izbacivanju iz stranke. Gordan Maras se nije oglasio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Love island games
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo