(Udruga osa) / Album tjedna: THE ORANGE STRIPS - Follow LP

Image

Mladi indie rock sastav iz Labina, kojeg bolje poznaju stranci nego Hrvati, snimio je zaista fantastičan album.

5.4.2009.
20:18
VOYO logo

Labinski Orange Strips bez ikakve su dvojbe naš najbolji mladi bend iako su ih pjevanje na engleskom i DIY strategija pretvorili u strogo čuvanu tajnu tuzemne rock scene. Iza sebe imaju niz koncerata po Hrvatskoj i inozemstvu (posebno vrijedi spomenuti mini turneju po Britaniji) te "Follow LP", album kakvog se ne bi posramili ni njihovi otočki uzori.  

Glazbeno, riječ je o duboko emotivnom indie rocku kojim dominiraju raskošno aranžirane balade i izražajan vokal Valdeta Lubotenija donekle sličan onom Billyja Corgana iz Smashing Pumpkins. U 12 pjesama svog prvijenca malo su se poskliznuli tek u za nijansu prefestivalskoj "Naked", dok u "Kissed A Girl", "Phone Cardiff", "Letters In Your Mailbox" i uvodnoj "Song Without A Hero" postavljaju standard kojeg će u hrvatskom alternativnom rocku biti zaista teško nadmašiti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nedavno su Orange Strips nastupili u zagrebačkoj Tvornici kao predgrupa Maximo Parku. Nadajmo se da će neki od ovdašnjih "major" izdavača shvatiti sav potencijal mladih Labinjana prije nego što prerastu lokalne okvire i na nekoj od svjetskih pozornica odsviraju "headline" koncert s Maximo Parkom kao "opening actom". 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo