(Dancing Bear) / Album tjedna: COLD SNAP - Empty Promises

Image

Prvijenac novopečenih vlasnika Zlatne Koogle više je nego solidna zbirka metal citata.

29.3.2009.
15:08
VOYO logo

Varaždinski metalci Cold Snap, nedavni dobitnici Zlatne Koogle u kategoriji debitanata godine, jedan su od hrvatskih bendova koji s Hrvatskom u osnovi nemaju nikakve veze. Pjevati na engleskom na ovim prostorima znači počiniti tržišno samoubojstvo, kao uostalom i svirati pod utjecajem nu-metal bratije (prvenstveno Korna i Slipknota) uz malo deatha, thrasha i speeda u zemlji narodnjaka.

Da se razumijemo, dečki su spomenuto priznanje zaslužili, premda je sklonost "retardiranom unuku bluesa", kako je heavy metal duhovito opisao jedan britanski kritičar, preduvjet za uživanje u njihovom prvijencu. Produkcija je na svjetskoj razini, energije i luđački žestokih riffova ima koliko hoćete, a "We Are", uvodna i najbolja stvar albuma, sadrži taman dovoljno stoner-rocka, grungea i vokalnih harmonija da pokaže kako je Cold Snap i više nego sposoban napustiti stroge žanrovske odrednice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ostatkom "Empty Promisesa" dominira klasična "kill, death, smrt, zlo" fascinacija u kojoj ne pronalazimo ništa novog i originalnog, ali su eventualne šablone izbjegnute vrlo uvjerljivim citatima već navedenih uzora.

Ukratko, bend koji u hrvatskom rock mainstreamu (uzmemo li u obzir da im je album objavio major izdavač) djeluje kao da je pao s Marsa i koji će isti napustiti čim mu stignu prve donekle primamljive ponude iz inozemstva. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo