ALBANSKA MAFIJA PRIJETI HRVATSKOM POLICAJCU: / 'MUP mu nije dao nikakvu zaštitu'

Image
Foto: Ivica Galovic/Marko Mrkonjic/PIXSELL

Albanska mafija prijeti policajcu koji je otkrio golemu količinu droge na Bajakovu, no MUP mu ne želi pružiti nikakvu zaštitu.

18.3.2017.
9:39
Ivica Galovic/Marko Mrkonjic/PIXSELL
VOYO logo

U posljednjih deset godina evidentirano je 750 prijetnji policijskim službenicima te više od tisuću fizičkih napada na policajce. Zbog osvete kriminalaca dva su policajca ubijena, a sumnja se da su u još pet slučajeva policajci ubijeni zbog istog razloga. U istom razdoblju kriminalci su zapalili ili oštetili 15 privatnih vozila policajaca, a u 98 posto slučajeva počinitelji nikada nisu pronađeni pa policajci nisu naplatili štetu na svojoj imovini, ističe predsjednik Nacionalnog sindikata policije Nikola Kajkić, prenosi Večernji list.

Image
ŠEF ALBANSKE MAFIJE UHIĆEN U ZAGREBU! /

Vodio unosan narkobiznis iz unajmljenih poslovnih prostora i garaža

Image
ŠEF ALBANSKE MAFIJE UHIĆEN U ZAGREBU! /

Vodio unosan narkobiznis iz unajmljenih poslovnih prostora i garaža

Sindikat traži da se i zaštita imovine policajca regulira zakonom, ako je do njezina oštećenja došlo zbog policijskog postupanja, a ne zbog privatnih razloga.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Našem kolegi koji je otkrio ogromnu količinu droge na Bajakovu MUP nije dao policijsku zaštitu iako mu je albanska mafija prijetila iz zatvora. Rješenje o zaštiti nije htio potpisati tadašnji načelnik policijske uprave u kojoj policajac radi, a potpredsjednici Sabora Milanki Opačić dala se stalna policijska zaštita nakon nekih prijetnji s Facebooka " zgraža se Kajkić.

Ministarstvo ništa ne zna...

U Ministarstvu unutarnjih poslova vrlo upitnim smatraju Kajkićeve informacije. Odgovaraju kako nemaju “saznanja o prijetnjama i ugrozi prema policijskom službeniku Ministarstva” kojemu je navodno albanska mafija prijetila iz zatvora pa stoga i nisu mogli odlučivati o primjeni mjera zaštite. Da im je takav slučaj uistinu bio prijavljen, ne dvoje da bi policajac zaštitu i dobio. Sam postupak zaštite žrtava kaznenih djela i drugih osoba propisan je Pravilnikom o načinu postupanja policijskih službenika. Da bi Operativna grupa odlučivala o nekom predmetu, potreban je inicijalni zahtjev neke od ustrojstvenih jedinica Ministarstva unutarnjih poslova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Hell's kitchen
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo