daleko od maksimuma / Aktualni predsjednik dosad potrošio 5,8 milijuna kuna

Image
Foto: Zeljko Lukunic/PIXSELL

Predsjednički kandidat Ivo Josipović je do sada u izbornoj kampanji potrošio 5,8 milijuna kuna, a od toga je 2,9 milijuna kuna uloženo u medijsku promociju programa, izjavila je u nedjelju glasnogovornica Josipovićeve kampanje Mladenka Šarić.

4.1.2015.
14:31
Zeljko Lukunic/PIXSELL
VOYO logo

Predsjednički kandidat Ivo Josipović prema izjavi je glasnogovornice njegove kampanje Mladenke Šarić, na svoju izbornu kampanju ukupno potrošio 5,8 milijuna kuna, od čega je 2,9 milijuna kuna otpalo na medijsku promociju programa.   

Josipović je u subotu Državnome izbornom povjerenstvu (DIP) predao drugo financijsko izvješće o troškovima kampanje, a Šarić je novinarima u Samoboru izjavila kako je u odnosu na prvo izvješće razlika oko 200 tisuća kuna prikupljenih od 20-ak donatora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Naš ukupni trošak do dana predaje izvješća je 5,8 milijuna kuna, a od toga je 2,9 milijuna kuna uloženo u medijsku promociju programa", rekla je Šarić. Pojasnila je kako u izbornom stožeru drže da građani trebaju imati najvažnije informacije što kandidati nude i zbog čega su upravo oni najbolji izbori za predsjednika Hrvatske.

Izvijestile je i da je nešto manje od 2,7 milijuna kuna prikupljeno od donacija građana i tvrtki, a ostatak novca je od stranaka koje podržavaju Josipovića te od sredstva koje predsjednički kandidati dobivaju iz državnog proračuna sukladno zakonu i odlukama Vlade.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nastojali smo da kampanja bude skromna i u okvirima gospodarskog trenutka u kojem se Hrvatska nalazi. Rastrošnosti nije bilo", poručila je Šarić.

Nisu, kazala je, trošili na velike dvorane i velike skupove, niti na "dovođenje ljudi iz cijele Hrvatske na skupove". "Vjerujemo da će DIP izvješća detaljno proanalizirati i da će se vidjeti kako, barem u našem slučaju, nije bilo netransparentnosti", kazala je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naglasila je pritom da je Josipovićev stožer platio sve račune. I na taj se način, ističe, šalje poruka građanima i tvrtkama "kako se treba ponašati".

O ukupnim troškovima, dodala je, u ovom se trenutku ne može govoriti, ali oni će biti manji od troškova predsjedničkih kampanji prije pet godina. "Mi smo s ovim iznosom ispod troška koji je bio prije pet godina, kao i ispod maksimuma koji je zakonom prospisan predsjedničkim kandidatima da smiju potrošiti", kazala je Šarić, podsjetivši da je to 8 milijuna kuna i još 20 posto tog iznosa za drugi krug.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo