AKO STE NA POSAO PLANIRALI BEZ KIŠOBRANA... / Imamo loše vijesti, evo gdje će nas prvo okupati

Image
Foto: Getty Images

Kiša stiže noćas i sutra ujutro na zapad zemlje, a tijekom dana u dijelove Dalmacije i Slavonije

15.10.2019.
22:19
Getty Images
VOYO logo

Svi koji su mislili da će sutra ići na posao ili u školu bez kišobrana, gadno su se prevarili! RTL-ov meteorolog Nikola Vikić-Tipić prognozira da kiša stiže noćas i sutra ujutro na zapad zemlje, a tijekom dana u dijelove Dalmacije i Slavonije. Satelitska snimka je pokazala da se približavaju oblaci iz tog poremećaja, a do Hrvatske će zapravo doći samo rubni dio te fronte sa sjevera Europe. I ona će dok prijeđe Alpe i dođe do Hrvatske ponešto oslabjeti, pa ćemo dobiti samo malu količinu kiše koja neće svuda padati.

Prijepodne će više sunca biti u Slavoniji i Dalmaciji, a više oblaka na zapadu - pa će tamo biti i te prolazne, lokalne kiše. Na sjevernom Jadranu samo rano ujutro, a drugdje prijepodne. Na moru će puhati umjereno do jako jugo, na kopnu umjeren jugozapadnjak, pa će jutro posvuda biti osjetno toplije nego danas.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kiša prestaje do poslijepodneva

Poslijepodne će se u središnjoj Hrvatskoj razvedravati - uz sve više sunca. Kiša će uglavnom posvuda prestati, zapuhat će slab sjeverac, pa će biti malo svježije nego danas, ali i dalje ugodno, između 20 i 22 Celzijeva stupnja. U Slavoniji nakon podneva sve oblačnije, lokalno će pasti malo kiše - vjerojatnije na zapadu, no kasnije navečer pokoja kap može pasti i u Baranji. Vjetar će i ovdje okrenuti na slab sjeverni, a temperatura će biti između 22 i 25.

Image

U Dalmaciji promjenjivo oblačno. Više sunca bit će dalje na jugu i dalje na sjeveru, a više oblaka na srednjem dijelu, pa je tu i najveća mogućnost za lokalne pljuskove i grmljavinu. U početku će još puhati jugo, a onda nakon kiše - bura. Bit će i malo svježije nego danas.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Istri te na Kvarneru konačno sunčaniji dan, uz manje oblaka. Temperatura će biti oko 22, i prolazno će zapuhati slaba do umjerena bura. I u Gorskom kotaru i Lici djelomice do pretežno sunčano, i malo svježije nego danas - oko 18 stupnjeva. Vjetar sve slabiji.

Od četvrtka stabilnije

Od četvrtka na kopnu ponovno stabilnije i većinom suho uz više sunca, ali ujutro i maglu. Temperatura će prema kraju tjedna polako rasti pa ćemo početkom novog opet doći do 25. Vjetar slab do umjeren južnih smjerova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na moru u četvrtak i petak većinom sunčano i ugodno. No u petak će zapuhati novo jugo koje će potrajati barem pet dana, i donijeti nešto više oblaka. Pri tome u Dalmaciji ostaje većinom suho, dok će u Istri i na Kvarneru od subote opet biti povremene kiše. Temperatura u blagom rastu.

Sutra nam stiže to kraće pogoršanje koje će donijeti malo prolazne kiše, a na Jadranu i poneki jači pljusak. Postoji velika mogućnost i za pojavu duge, ujutro u zapadnim krajevima, a poslijepodne u Slavoniji i Dalmaciji, prognozira Nikola Vikić-Topić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo