AKO STE POMISLILI DA JE KIŠI DOŠAO KRAJ - PREVARILI STE SE: / A Zoran Vakula je pjesnički raspoložen i opet najavljuje - snijeg

Image
Foto: PIXSELL

Sljedećih dana neće biti tako relativno suho, kako je u većini krajeva bilo tijekom veljače.

2.3.2020.
7:28
PIXSELL
VOYO logo

Danas promjenjivo vrijeme uz češća sunčana razdoblja u prvom dijelu dana, još ujutro mjestimice malo kiše, uglavnom u gorskim i sjevernim krajevima, a uz jače naoblačenje poslijepodne na sjevernom Jadranu i u gorskim predjelima, potom u Dalmaciji, a u noći i drugdje. Razmjerno vjetrovito uz umjeren, u gorju te ponegdje na sjeverozapadu sredinom dana i jak jugozapadni i zapadni vjetar, dok će na Jadranu poslijepodne puhati jako, ponegdje i olujno jugo, prognozira Državni hidrometeorološki zavod (DHMZ).

Bit će iznadprosječno toplo s najvišom temperaturom zraka uglavnom između 12 i 17 stupnjeva Celzijevih.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vakula: Potkraj utorka i u srijedu ponovno će pasti malo snijega

Prognozu DHMZ-a potvrđuje i Zoran Vakula, meteorolog HRT-a. On navodi kako se početkom ožujka nastavlja iznadprosječno toplo razdoblje zbog kojeg su i veljača - a i cijela zima - bile među najtoplijima u znanoj povijesti mjerenja. Štoviše, veljača ponegdje, primjerice u Rijeci - čak i rekordno topla!

"No, sljedećih dana neće biti tako relativno suho, kako je u većini krajeva bilo tijekom veljače. Štoviše, bit će promjenjivo, osobito do srijede uz povremenu kišu, uglavnom na Jadranu i područjima uz njega i obilnije pljuskove s grmljavinom, a u gorju će potkraj utorka i u srijedu vrlo vjerojatno mjestimice ponovno pasti i malo snijega", navodi Vakula za HRT.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vakula dodaje kako će u novom tjednu vjetar nastaviti nekima prouzročiti nevolje, posebice na Jadranu, gdje će u početku i dalje puhati često jako, gdjegod i olujno juga, zatim mjestimice i oštro - južni vjetar, a od potkraj utorka te posebice u srijedu bura i tramontana, napose na sjevernom Jadranu.

"Ili, ako netko lakše pamti u rimi:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I sljedećih dana relativno toplo i promjenjivo, uz nebo malo vedro, pa malo sivo, te uz povremene kapljice, ponegdje i zamjetnije pljuskove, u gorju potkraj utorka i u srijedu i pahuljice, a nakon južine - prognoza buru "zove"...", objavio je Vakula za HRT.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Igra sudbine
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo